Kézilabda

2014.09.29. 13:30

Nagy csatában sikerült nyerni - Az ARKSE begyűjtötte a két pontot

A férfi kézilabda NB I/B 3. fordulójában a fehérvári csapat a Budaörs-Tatabánya U23 gárdáját fogadta, a mérkőzés kiélezett végjáték után dőlt el.

Krebsz András

Alba Regia KSE - Budaörs-Tatabánya U23 26-24 (15-11).

VOK, 50 néző, vezette: B.Pech, Vágvölgyi.

Alba Regia: Pulai Paár 3, Csóka 2, Vasvári, SZVITEK 4, Venczel 1, SZABÓ A. 4. Csere: NAHAJ, Varga (kapusok), BŐSZE 4(4), Patkós, Schneider 3, GYIMESI 4, Dreska 1. Vezetőedző: Molnár Csaba.

Budaörs-Tatabánya: Keserű NAGY Á. 4(3), SUHÁR 5(2), Nagy Sz. 3, Kállai 1, Auer 2, Vaskó 4. Csere: BOROS (kapus), Duber, Szövérdffy, Molnár Á., Nagy Zs., Gábor, Bartók 3, Jóga 2. Vezetőedző: Nagy Péter.

Kiállítások: 20, ill. 16 perc. Hétméteresek: 6/4, illetve 7/5

Nahaj nagyszerűen védett a székesfehérváriak kapujában

Mintha a világ leglassúbb zenéit válogatták volna össze a találkozó előtt, kész csoda, hogy a játékosok közül senki nem aludt el a bemelegítés során. Ezzel együtt eléggé álmosan kezdtek a fehérváriak, Szvitek hetest rontott, három góllal megléptek a vendégek. A 9. percben Nahaj váltotta Pulait a kapuban, a nyáron igazolt hálóőr rögtön két védéssel mutatkozott be. Zárkózott az Alba, sőt, Szvitek szemfüles góljával a 17. perc legvégén először vezettek a fehérváriak. Jól zárt a hazai fal, Venczel lerohanás gólja már kétgólos előnyt jelentett. Gyimesi a dudaszó előtti találatát megadták, plusz néggyel mentek a szünetre a fehérváriak.

A fordulást követően Nahaj remekelt a kapuban, a 39. percben már hét volt közte. Hazai hullámvölgy következett: Suhár vezetésével rohamozott a Budaörs-Tatabánya, a 7-2-es vendég roham teljesen nyílttá tette a mérkőzést. Molnár Csaba igyekezett felrázni a játékosait, ám a sok kiállítás összesen harminchat percet osztottak ki a játékvezetők eléggé megnehezítette az Alba dolgát. Paprikás hangulatban, kétgólos hazai előnnyel fordultak a csapatok az utolsó öt percre, ahol egyáltalán nem esett gól, így az ARKSE megszerezte első győzelmét a szezonban.

- Béklyó volt a srácok kezén, ennek ellenére magabiztosabban, tudatosabban játszottunk, mint eddig. A védekezésünk sokat javult - értékelt Molnár Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!