Kézilabda

2015.01.24. 19:47

Nagyon sima győzelmet aratott az Érd

A női kézilabda NB I. 16. fordulójára nem fog jó szívvel visszaemlékezni a Fehérvár KC csapata, mert az vendég Érdiek végig vezetve magabiztos, ötgólos győzelemmel zárták a rangadót a Köfém csarnokban.

Káldor András

Fehérvár KC – Érd (9-14)

Székesfehérvár, 800 néző

Vezette: B. Pech, Vágvölgyi

Fehérvár: Kiss É. — Csáki 2, Hajduch, Bogoszavljevics 1, Mayer 1, TILINGER 11 (5), Tanabe 3. Csere: EMBEROVICS, Horváth B. 2, Isitate, Shteriova. Edző: Bakó Botond

Érd: JANURIK – Krpezs 2, KOVÁCS ANNA 4, SZ. VUKCSEVICS 3, Szekeres, KLIVINYI 5, SCHATZL 8. Csere: Gridnyeva, Oguntoye (kapusok), Pálos-Bognár 2, Kisfaludy 1, Signaté. Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása: 6. p.: 2—3. 12. p.: 3—7. 18. p.: 4—9. 24. p.: 7—11. 28. p.: 7—12. 34. p.: 10—15. 40. p.: 11—19. 46. p.: 13—20. 52. p.: 16—23. 58. p. 18—25.

Kiállítások: 6 illetve 6 perc

Hétméteresek: 6/6 illetve 2/0

Fotók: Molnár Artúr

- Óvás alatt játsszuk a meccset – osztott meg Balássi Imre a fehérváriak elnöke egy igazán ütős információt a sajtó képviselőivel. Történt ugyanis, hogy Kovács Anna az érdiek átlövője a legutóbbi, Debrecen ellen egy góllal (25-24) megnyert hazai összecsapáson az utolsó percben megütötte ellenfelét, és ezért piros lappal, és végleges kiállítással sújtották a játékvezetők. Ez alapból egy mérkőzésre való eltiltással jár, ám csapata felebezett, amely állításuk szerint halasztó hatályú, és nevezte a rangadóra. Így a lehető legnagyobb lelki nyugalommal készült társaival a játékos, sőt a mérkőzés első találata is az ő nevéhez fűződik. Mindenestre meglátjuk hogyan alakul az ügy folytatása, főleg abban a tekintetben érdekes a kérdés, mivel ennek a meccsnek a kimenetele nagyban befolyásolja azt, hogy melyik csapat lépett közelebb ahhoz, hogy ott legyen a legjobb négyben. Balássi mindenesetre úgy vélekedett, hogy bízik abban, hogy a szövetség a szabályoknak megfelelően jár majd el az ügyben.

Mindössze hárman voltak ott az ezt megelőző 15 fordulóban valamennyi mérkőzésen a kezdőben – Kiss Éva, Csáki Viktória, és Horváth Bernadett. Ez, pedig azt bizonyítja, hogy edzői szempontból egyáltalán nincs könnyű dolga Bakó Botondnak. Az FKC vezetőedzőjének nem áll a rendelkezésre igazán széles repertoár, mivel lassan elfogynak a játékosai. - Ennyi beteggel egy ilyen szintű ellenféllel szemben nehéz lesz. A hét során fontos feladat volt Marija Shteriova hatékony beépítése, akivel átlövő erőben mindenképp erősödni fogunk. – tudtuk meg a meccs előtt. Mint később aztán kiderült, ő sem tudott érdemben túlságosan sokat hozzátenni a meccshez, mivel összesen hét percet tölthetett a pályán.

Már a kezdésnél beragadt az FKC, bár az 1-3-as vendégelőnyt még le tudták dolgozni (3-3), ám utána már szinte esélye sem volt a hazai gárdának a fordításra. Fokozatosan növelte előnyét az Érd, a 12. percre már négy góllal vezettek (3-7). Nem mentek a lövések, nem ültek a figurák, és láthatóan görcsössé vált a csapat játéka. Több alkalommal tanácstalanságot lehetett felfedezni a játékosok arcán, így különösebben nem lehetett azon csodálkozni, hogy csak kínkeservesen tudtak feljönni a 22. percre két gólra (8-10). Nem tartott azonban ez sem sokáig, elsősorban Schatzl Nadint nem tudtak tartani, a szélső az első félórában hat gólig jutott. A félidőre maradt a hatgólos vendégelőny, ráadásul újabb játékos esett ki a Fehérvárból, a szünet előtt tíz másodperccel Shteriova szinte lekopírozta Kazai Anita előző heti mozdulatát, nagyon rosszul esett a hatos vonalnál, és úgy kellett letámogatni a parkettről, óriási fájdalommal az arcán. A mérkőzés után annyi már kiderül, hogy talán ő valamivel jobban járt, mint csapattársa, talán nem szakadt el a szalag a térdében

A pihenő után sem változott túlságosan sokat a játék képe, a Fehérvár erőlködött, de ezen kívül többet nem láthattunk tőlük. Egyedül Tilinger Tamara volt, aki megpróbálta hátára venni csapatát. - Nagyon készültünk, pedig erre a mérkőzésre, de a védekezésünk, és a visszarendeződésünk se működött, és ugyanez a támadásainkra is elmondható, mivel nagyon türelmetlenek voltunk, hamar eldobáltuk a labdákat, és az indításaink is rendre eredménytelenek voltak.

A 39. percre már kilencgólos volt az Érd előnye, innentől valamelyest ugyan engedtek a szorításból, de állandósult a hat-hétgólos különbség, melyből a végére azért maradt öt.

- Ennél sokkal több jó egyéni teljesítményre lett volna szükség, egyáltalán nem vagyok elégedett a látottakkal. Sem akaratban, sem harcban, sem tudatosságban nem értük el azt a szintet, amely megfelelő egy ilyen mérkőzésre. – mondta a lefújás után Bakó Botond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!