Kézilabda

2015.07.30. 13:37

Négy hónap pihenőn Tilinger Tamara

Székesfehérvár - Kedden, késő délután került sor a beavatkozásra, térdműtéten esett át Tilinger Tamara, az FKC házi gólkirálynője. Rövidesen elhagyhatja a kórházat, tervei szerint decemberben visszatér a parkettre.

Horog László

- Vannak még fájdalmai?

- A műtétet természetesen még érzem, amúgy jól vagyok. Természetesen nem örömteliek a kórházban töltött napok, amúgy minden rendben van, örülök, hogy lezajlott az operáció. A főorvos úr azt mondja, a beavatkozás nagyon jól sikerült, gond nélkül térhetek vissza a pályára az év végén. Egy ilyen műtét után 4-6 hónap felépülési idő, remélem, nekem nem kell fél év, hogy ismét a pályán lehessek. Ha minden jól alakul, decemberben már bajnoki mérkőzésen szerepelhetek.

- Rendkívül problémás volt a tavalyi idénye, folyamatosan rakoncátlankodott a térde.

- Tavaly októberben leszakadt a porcom, amit akkor Abkarovits Géza főorvos úr megoperált. Utána a rehabilitációt Horváth Hajnalka irányításával végeztem, az szintén jól sikerült. Azonban a rájátszás vége felé, a szezon zárását megelőző időszakban már éreztem, valami megint nem stimmel, rendszeresen bevizesedett a térdem. A Debrecen és a Békéscsaba elleni mérkőzéseket még tudtam vállalni, viszont az utolsó, Siófok elleni bajnokin már nem lehettem a pályán. Előzőleg sem volt egyszerű, folyamatos volt a fájdalom, ám kiváló masszőrünk, Bíró Lász mindig bekötözte és jegelte, a fájdalom ezáltal ugyan csökkent, de nem múlt el.

Tilinger Tamara góljaira nagy szükség lenne a tavasszal, a társaknak kell pótolniuk a találatokat
Fotó: Molnár Artúr

- Tehát az újabb műtét elkerülhetetlen volt.

- Hiába pihentettem és kíméltem, a helyzet nem javult. Ismét felkerestem Abkarovits Gézát, aki pontosan egy hónappal ezelőtt elvégzett egy artroszkópos vizsgálatot, amely során megállapította: porcplasztikázás szükséges, ha folytatni szeretném a pályafutásomat. Ugyanis a jobb térdemben csontig elkopott a porc, ez okozta a gondjaimat. Két órás műtéten jutottam túl kedden. Hat hétig nem állhatok a jobb lábamra, kizárólag mankóval közlekedhetek.

- A kézilabdázók jobbára a vállukkal bajlódnak persze, sokan a térdükkel is -, önnek a vállával soha nem volt gondja.

- Viszont a térdemmel annál több, ráadásul mindig a jobbal. Ez volt az ötödik beavatkozás, mert én az egy hónappal ezelőtti, artroszkópos beavatkozást is operációként kezelem. Műtötték 2010-ben, 2012-ben, 2014-ben, valamint kétszer idén is. Remélem, immár vége a megpróbáltatásaimnak.

- Az ősszel tehát a társak nem számíthatnak a góljaira. Amiből az utóbbi években nem volt kevés, mindig ön bizonyult a gárda házi gólkirályának.

- Én soha nem számoltam a meccseken, mennyi találatnál tartok, a csapat eredményességét tartottam szem előtt. Ha minden jól alakul, decemberben már ott lehetek a pályán. A csapatunk erős lesz, úgy gondolom, a célok elérhetőek. A vezetők az első négy hely valamelyikét tűzték ki célul, ez megvalósítható. Természetesen vannak nálunk jóval erősebb együttesek, de ott lehetünk a közvetlen élmezőnyben. Nagyon szeretnék végre dobogóra lépni. Az ősszel nem leszünk ott a nemzetközi porondon, de remélem, egy év múlva már igen. Imádom a nemzetközi meccsek hangulatát és az utazásokat. A sportnak köszönhetően olyan remek helyekre is eljutottam, ahova magánemberként nem ment volna.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!