Kézilabda

2015.02.25. 20:17

Női kézilabda MK: a Fradi ismét legyőzte a Dunaújvárost

Székesfehérvár – Egy héten belül másodszor csapott össze egymással a Ferencváros és a Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabdacsapata, a bajnoki után szerdán a Magyar Kupában. A tét a négyes döntő volt, ez zöld-fehéreknek sikerült.

Matók János

Ferencváros–Dunaújváros KKA 33-21 (15-13)

Ferencváros: Szikora, Tomasevic (kapusok) – Cifra, Szarka, Vérten, Tóth, Szucsánszki, Mészáros, Kovacsicz, Rédei-Soós, Lukács, Tomori, Pena, Háfra, Faluvégi, Szamoránsky. Vezetőedző: Elek Gábor.

Dunaújváros: Triffa, Víg, Nagy (kapusok) – Ferling, Gera, Triscsuk, Azari, Berta, Takács Dusmáta, Ács, Bulath, Hanusz, Kamper, Takács Bianka, Kemény, Hosszu. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

A Kupában már a legjobb négy közé jutás volt a tét, és az, hogy az Érd és a címvédő Győr után melyik két csapat lesz majd a négyes döntő résztvevője? A továbbjutás egy mérkőzésen dőlt el, így a vesztes csapatnak javításra már nem volt lehetősége. Múlt héten, a bajnokságban már találkozott egymással a Fradi és a Dunaújváros, és akkor a zöld-fehérek meglepően sima győzelmet arattak.

A vendégektől Bulath Anita (balra) teljesítménye dicsérhető. Fotó: Kricskovics Antal

Amennyiben a mostani végeredményt nézzük, ezúttal is így történt, ám a 39. percig fej-fej mellett (19-17) haladt a két csapat. A mérkőzés hangulatát azért az a tény meghatatározta, hogy a 15. percben Takács Dusmátát a Dobrovits Csaba, Tájok Péter játékvezető páros azonnali piros lappal kiállította. Történt, hogy Szikora védte Triscsuk lövését, majd azonnal indította Kovacsiczot, ám a hazaik szélsőjét Takács a parkettbe döngölte. A félidőben két góllal – a bajnokin már kilenccel – ment a Fradi, az újvárosiak Bulath góljainak köszönhetően tartották a lépést. A szünet utáni folytatásban beindult a Fradi gépezete, Szucsánszki és Szamoránsky elkezdte termelni a gólokat, a különbség pedig tovább nőtt. A Kohásznál Bulath a második félidőre már kicsit elfáradt, Triscsuk pedig az egész meccsen visszafogottan játszott. A másik MK meccsen az MTK 28-24-re nyert Kecskeméten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!