Kézilabda

2015.02.26. 16:33

Kézilabda: Olasz vendégek

Fehérvár – Bár ezen a héten nem játszik NBI-es mérkőzést a Fehérvár KC felnőtt csapata, ám pénteken 18 órától az olasz Esercito-FIGH Futura Roma-t fogadják a nem hivatalos magyar-olasz bajnokságban.

Káldor András

Az Esercito-FIGH Futura Roma decemberben már járt Székesfehérváron, akkor az FKC 31-20 (17-10)-ra győzte le a Rio 2016 elnevezésű, olasz olimpiai program keretében versenyeztetett együttest, mely a szezon során kétszer mérkőzik meg nyolc NB I -es gárdával. Az ún. - nem hivatalos - magyar-olasz bajnokságba ezeken a meccseken kívül az érintett magyar csapatoknak az NB I-ben egymás ellen elért eredményei számítanak bele. Ezek alapján, 14 lejátszott összecsapás után a 21 pontos Fehérvár KC a listavezető, és 25 pontos Érd mögött a második helyet foglalja el a tabellán.

Az FKC ezidáig a sorozatban tízszer győzött, egy döntetlen, valamint három vereség a mérlege. A kézilabda szurkolók emlékezhetnek a december közepén lejátszott szórakoztató, de izgalommentes mérkőzésre, amelyen különösen a hatgólos Tilinger Tamara és Horváth Bernadett volt elemében, de két, 1997-ben született ifjúsági játékos, Hajek Réka és Rideg Renáta személyében újoncokat is avatott a vendéglátó együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!