Kézilabda

2016.02.01. 16:32

Tilinger gólokkal tért vissza

Székesfehérvár - Július végén műtötték a jobb térdét, amivel már régóta bajlódott. A hosszú kihagyás után jó játékkal tért vissza Tilinger Tamara.

Ferencz Balázs

Bár több mérkőzést kihagyott, a tavalyi szezon még komoly fájdalmakkal végigjátszotta. Július végén került sor a műtétre, Abkarovits Géza operálta a Fehérvár KC házi gólkirálynőjét, Tilinger Tamarát. Az irányítóként és átlövőként is bevethető sportoló, a klub történetének második leggólerősebb játékosa februárra tervezte a visszatérést, ám már januárban pályára léphetett. Jó ütemben haladt a rehabilitációja, ezért zöld utat kapott az orvosi stábtól és a szakvezetéstől.

Az MTK elleni, győztes, hazai bajnokin tért vissza, csereként lépett pályára, gólt nem szerzett. A Mosonmagyaróvári KC elleni, 25-20-ra megnyert kupameccsen már a csapat második legeredményesebbje volt, 4 találattal. A hétvégén, Debrecenben is jól szállt be a végül nagy csatában, 21-19-re elveszíttett találkozón. Háromszor zörgette meg a hajdúságiak hálóját.

Tilinger Tamara, a klub történetének második legeredményesebb sportolója biztató játékot nyújt

- Örülök, hogy végre ismét pályán lehetek, hosszú volt ez a fél év, amit játék nélkül töltöttem. Július 28-án feküdtem kés alá, a beavatkozás elodázhatatlan volt. A jobb térdemben mozaikplasztikára került sor, előzőleg is voltak operációim. 2014 októberében, edzésen leszakad a porc, dolgoztam tovább, de folyamatosan bevizesedett és fájdalmaim voltak. Ezzel a térdemmel már volt gondom korábban is, hat éve operáltak keresztszalaggal, utána a porcsérülésig nem volt különösebb gondom. A nyár elején egy tisztítóműtétre került sor, utána jelezte a főorvos úr, hogy mozaikplasztikára lenne szükség, a porc annyira elkopott. A pályafutásom nyugodt folytatása miatt vállaltam a műtétet, ami kimondottan jól sikerült. Fájdalmaim nincsenek, amiben komoly szerepe van Horváth Hajnalkának, aki a rehabilitációt irányította. Az operáció után hat hétig mankóval közlekedtem, aztán kezdtük a közös munkát, fokozatosan haladtunk előre - mondja az átlövő.

Labdát decemberben fogott először a kezébe, eleinte egyedül lövöldözött, majd következtek az irányváltások, aztán a kétkapus tréningekbe is beszállhattott. Bakó Botond vezetővel egyeztetve az MTK Budapest ellen már leült a kispadra, az első félidő derekán pedig pályára is lépett, a hazai drukkerek tapsától kísérve.

- Az első félidő közepén kaptam pár percet és a második játékrészben is ugyanennyit. Örültem, hogy ismét a pályán lehetek, egy lövésem volt, lesáncoltak. A Mosonmagyaróvár elleni bajnokin már több lehetőséget kaptam, igyekeztem gólokkal meghálálni a bizalmat. Debrecenben is eredményes voltam, a vereség fáj, ugyanis rossz kezdés után visszajöttünk a meccsbe, a második félidőben a vezetést is átvettük, azonban a végjátékban túl sokat hibáztunk. A záró tizenkét percben mindössze egy gólt dobtunk, ezzel pedig nem lehet nyerni ilyen kiélezett mérkőzésen.

Az átlövő szívből reméli, hogy a csapat bejut a legjobb hat közé az alapszakasz végén, ezzel jogot szerez arra, hogy a folytatásban akár éremért csatázzon. A Magyar Kupában még könnyebb a helyzet, amennyiben a fehérváriak győznek a jövő héten Békéscsabán - a pontos dátum még nem ismert -, úgy a legjobb négy közé jutnak az MK-ban. Ha sikerül, az ősszel szinte biztosan kilépnek a nemzetközi porondra.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!