Kézilabda

2015.05.28. 15:21

Gárdony-Pázmánd NKSE: Pánczél Barabás szerint több edzés kell a feljutáshoz

A Gárdony-Pázmánd NKSE női kézilabda csapata az NB II-es pontvadászat 7. helyén zárt. A szakmai igazgató nem elégedetlen az eredménnyel.

Ferencz Balázs

A korábban az NB I-ben tevékenykedő tréner, Pánczél Barabás és a női kézilabda válogatott egykori meghatározó játékosa, Németh Helga közösen dirigálták idén a Gárdony-Pázmánd alakulatát. A tóparti hölgyek elmaradtak a várakozásoktól, az előző kiírásban megszerzett negyedik helyüket nem tudták megismételni, de a körülmények ismeretében a szakmai igazgató nem elégedetlen a csapat teljesítményével.

- Ezt az eredményt tudomásul kell vennünk, el kell fogadnunk. Az utolsó pillanatban elszenvedett egygólos vereségek, és pontvesztések miatt szorultunk hátra. Ha ezeket a meccseket hozzuk, akkor hat-hét ponttal feljebb vagyunk - értékelt Pánczél Barabás. - A gerincműtétje miatt kidőlt a sorból Pádár Margó, ez nagy érvágás volt számunkra. A többiek próbáltak mindent megtenni amit lehetett, de rövid volt a kispad. A juniorcsapatból hat játékost is szerepeltetni kellett a felnőttek között. Nem a realitást tükrözi a helyezésünk, de elfogadjuk.

Pánczél Barabás mellett Németh Helga irányította a Gárdony-Pázmánd csapatát
Fotó: Molnár Artúr

A korábbi klasszis játékossal, Németh Helgával jól működött a szakmai kapcsolat, vállvetve dolgoztak a csapat sikeréért.

- Németh Helga és a lányok is igényelték, hogy leüljek a padra, mert én gyakoroltam be a figurákat az évek során. Annyira ismerem a lányok minden rezdülését, hogy tudom, mikor kit kell cserélni. Ahogy rázza a hátsóját a játékos, én már tudom, hogy belövi a ziccert, vagy sem. Megvan a munkamegosztás, az edzéstervet, a teendőket megbeszéljük, de én ismertem jobban a játékosokat.

A szakember szerint a megfelelő koncentráció, és az erőnlét hiánya okozhatták a ponthullajtást. Miután a klub vezetésében megfogalmazódott, hogy az NB I/B-be kerülés lehet a cél, a lányoknak többet kellene edzeniük.

- Három edzést kell kötelezővé tenni hetente, hiszen a ha fel akar jutni a csapat az NB I/B-be, ahhoz többet kell edzeni. Tudatos, jó munkával előrébb lehet végezni, de mindez attól is függ, hogy milyen erősítések lesznek a felnőtt csapatnál. Eddig sem lógtunk ki a sorból a mezőnyben, ráadásul mi kézilabdát is játszunk. Megvannak a rendszerjátékok is. A többi csapatnál inkább az egy-egy jó kvalitású játékosra építenek, akik a gólok nagy részét lövik, és hozzák a meccseket - fogalmazott Pánczél Barabás. - Remélem, hogy egy jó csapat alakul Gárdonyban, ahol az idén több tapasztalatot szerző fiatalok is egyre nagyobb szerepet kapnak.

Apropó fiatalok. Figyelemreméltó a Gárdony-Pázmánd utánpótlásnevelő műhelyének munkája. A Junior csapat az NB II-ben ezüstérmet szerzett a Dunaújváros KKA mögött, az Érddel holtversenyben, a serdülők az ötödikek lettek az OSB-ben, míg az Erima-bajnokságban a 2001-es korosztály veretlenül nyerte a régiós-küzdelmeket, a B-csapat pedig a 6. lett.

76 fiatal kézilabdázik az egyesületben, ahova a nyáron edzésekkel, majd versenyzési lehetőséggel várják a főként tókörnyéki, kézilabdázni vágyó gyerekeket.

 





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!