Kézilabda

2014.08.18. 19:35

Mérkőzéssel köszönti az államalapítást a Fehérvár

A hétvégi, ötcsapatos váci tornán a 4. helyen végzett a Fehérvár KC női kézilabdacsapata, amely szerdán, 18 órakor az Ipress Center Vácot látja vendégül.

Horog László

Ami biztos, Kiss Éva, az FKC kapusa augusztus 20-án tűzijátékkal ünnepel. Ugyanis 18 órától, a Köfém-csarnokban biztosan komoly tűzijátékot rendez majd kapuja előtt a váci vendég. A koronázó városiak a nemzeti ünnepen fogadják Konkoly Csaba együttesét, a Duna-partiak ezúttal viszonozzák Bakó Botond tanítványainak két, nyári látogatását. Három héttel ezelőtt edzőmeccs kapcsán, a múlt hétvégén pedig az Ipress Kupán találkozott a két egylet. Mindegyik összecsapást a váciak nyerték, tehát itt az ideje, hogy Tilingerék javítsanak a mérlegen.

A hétvégi, öt csapat részvételével rendezett torna első meccsén az FKC 27-26-os vereséget szenvedett a vendéglátóktól, akik a félidőben már 16-12-re vezettek. A végjátékot szorossá tudta tenni a Fehérvár, de egyenlítenie már nem sikerült, a vendégek legeredményesebbje a 9 gólig jutó átlövő, Tilinger volt. A második találkozón, a megyei rangadón a Dunaújvárosi Kohász bizonyult jobbnak, a félidőben még 13-12-re vezetett a remekül kezdő FKC, ám az acélvárosiak fordítottak, 23-19-re győztek, a fehérváriak legjobb dobója Horváth Bernadett és Bogosalvjevic volt, mindketten ötször zörgették meg a hálót. Az utolsó játéknap két mérkőzése két sikert hozott, a cseh Sokol Poruba nem okozott gondot, Mayer Szabina és társai 19-13-as félidő után 40-23-ra lelépték a riválist. A gárda legjobbja a 11 gólig jutó horvát Dora Lackovic volt, Mayer pedig ötször köszönt be. A záró találkozón a kezdőcsapatát pihentető Siófok hajtott fejet, a fehérváriak 29-22-re (16-15) nyertek, Csáki 7, a japán irányító, Isitate 6, Tilinger pedig 4 gólt rámolt be. A tornát a siófokiak nyerték, a Dunaújváros, a Vác és a 4. helyre érkező FKC előtt.

- Hasznos és kimondottan erős volt a torna, mindössze a Poruba képviselt szerényebb játékerőt. A Váccal kimondottan izgalmas meccset vívtunk, álmosan kezdtünk, aztán feljöttünk. A Dunaújváros ellen félidőben még vezettünk, ám, a végére elfáradtunk, az utolsó negyedórára szétestünk. A Poruba ellen magabiztos győzelmet arattunk, mint ahogy a kulcsembereit nélkülöző balatoniakkal szemben is - mondta Siti Beáta, az FKC másodedzője. Az első meccsen Horváth Bernadett és Tilinger játszott jól, Kiss Éva pedig az utolsó két találkozón volt magabiztos, a torna első napján halványabb volt a szokottnál. Ami nem is csoda, fárasztó napok után tért vissza a csapathoz Mayer Szabinával és Horváth Bettivel egyetemben, a válogatottal edzőtáboroztak, valamint rangos, nemzetközi tornán is részt vettek Kecskeméten. Csáki Viktória is az utolsó napon kapta el a fonalat, a csapat teljesítménye összességében hullámzó volt. Persze, nem most kell csúcsformában lendülnünk, hanem szeptember elejére, a bajnokság kezdetére.

Többen bajlódnak sérüléssel, Kazai Anita fájlalja a hátát, ezért kihagyta a hétvégi erőpróbát, hétfőn tréningezett először a csapattal. Herr Anita sarokcsontja továbbra is gyulladásban van, ő sem szerepelt a tornán, kérdéses, mikor gyakorolhat ismét a társakkal. Tilinger már visszatért Achilles-ín gondjai sokáig hátráltatták -, valamint a múlt hét közepén arc- és homloküreg-gyulladással bajlódó Mayer is teljes értékű munkát végezhet. A nyáron, térdszalag-szakadással operált Emberovics Mira játékára csak januárban kerülhet sor, jelenleg a rehabilitációt végzi. Labdás tréningen csak ősszel vehet részt.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!