Kisláng

2016.06.15. 10:55

Mezőföld egyesület: milliók vidékfejlesztésre

Kisláng – A Mezőföld egyesület 315 millió forint felett rendelkezik, melyet az elkövetkezendőkben pályázati forrásként tudnak felhasználni a helyi közösséghez tartozó tíz településen.

V. Varga József

A Mezőföld Helyi Közösség Egyesület új fejlesztési stratégiája a központi vidékfejlesztési program 2020-ig terjedő időszakához kapcsolódik, a stratégiát a napokban tartott egyesületi közgyűlésen fogadták el – tájékoztatta lapunkat Tóth Terézia, a kislángi székhelyű egyesület elnöke és Tóth Balázs, a munkaszervezet vezetője.

Tóth Terézia és Tóth Balázs: Gazdaságfejlesztés, közösségépítés
Fotó: FMH-archív

Helyi programjuk az érintett települések igényeihez igazodik, figyelembe véve az országos terület- és településfejlesztési programokat (top), valamint a megyei területfejlesztési programot. A Mezőföld egyesülethez két város, Enying és Polgárdi, illetve nyolc község, Dég, Kisláng, Lajoskomárom, Lepsény, Mátyásdomb, Mezőkomárom, Mezőszentgyörgy és Szabadhídvég tartozik.

Az egyesület 315 millió forint felett rendelkezik, melyet az elkövetkezendő időszakban pályázati forrásként tudnak felhasználni a tíz településen – folytatták az egyesület vezetői. A közösség átfogó céljai között első helyen szerepel a gazdaságfejlesztés, a mikro-vállalkozások, őstermelők támogatása munkahelyteremtéssel, szolgáltatásaik és termékeik fejlesztésével, piacra jutásának segítésével. Továbbá a helyi közösségépítés, a nonprofit egyesületek, egyházak, önkormányzatok segítése.

Álláspontjuk szerint a rövid ellátási lánc beindítása a térség megújulásához járulhat hozzá. Fontos feladatnak ítélik a társadalmi beilleszkedési zavarok orvoslásához való hozzájárulást, valamint a leszakadó térség településeinek fejlesztését – tette hozzá Tóth Terézia és Tóth Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!