F. M. Kormányhivatal

2017.01.06. 09:37

Az állam van az emberekért

A kormányhivatalok járási hivatalaiban dolgozó munkatársaink jogviszonya 2016. július 1-től állami szolgálati jogviszonnyá alakult.

Változott a járási tisztviselők előmeneteli és illetményrendszere. Olyan méltó megélhetést nyújtó, rugalmas bérezést sikerült kialakítanunk, ami az eddigieknél jobban arányban áll az ellátott feladatokkal és teljesítménnyel.

Kormányzati elvárás volt, hogy a járási hivatalokban dolgozó felsőfokú iskolai végzettségű tisztviselő munkatársaink illetménye átlagosan legalább 30 százalékkal, érettségi végzettség esetén átlagosan legalább 50 százalékkal, az ügykezelők illetménye pedig átlagosan 40 százalékkal emelkedjen.

Ennek megfelelően a legmagasabb illetménynövekedés az ügyfelekkel legközelebbi kapcsolatban álló, évtizedek óta a közigazgatásban dolgozó középiskolai végzettséggel rendelkező tisztviselőket érintette. Az állami ügykezelők illetmény emelése az érettségi végzettségű tisztviselőkhöz hasonló mértékben valósult meg.

Második lépésben, 2017. január 1-től a kormányhivatalok megyei szintjén foglalkoztatott dolgozók váltak állami tisztviselővé, ez kiegészül a központi hivatalok átszervezését követően a kormányhivatalokba kerülő munkatársakkal.

A kormány minden lépése, amelyet a területi közigazgatás fejlesztése, az ott dolgozók megbecsülése irányában tesz arra irányul, hogy hatékony, szolgáltató, az embereket mindenben segítő állam valósuljon meg.

Simon László kormánymegbízott jegyzete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!