Az állam van az emberekért

2017. január 06., 10:36
komment
A kormányhivatalok járási hivatalaiban dolgozó munkatársaink jogviszonya 2016. július 1-től állami szolgálati jogviszonnyá alakult.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Változott a járási tisztviselők előmeneteli és illetményrendszere. Olyan méltó megélhetést nyújtó, rugalmas bérezést sikerült kialakítanunk, ami az eddigieknél jobban arányban áll az ellátott feladatokkal és teljesítménnyel.

Kormányzati elvárás volt, hogy a járási hivatalokban dolgozó felsőfokú iskolai végzettségű tisztviselő munkatársaink illetménye átlagosan legalább 30 százalékkal, érettségi végzettség esetén átlagosan legalább 50 százalékkal, az ügykezelők illetménye pedig átlagosan 40 százalékkal emelkedjen.

Ennek megfelelően a legmagasabb illetménynövekedés az ügyfelekkel legközelebbi kapcsolatban álló, évtizedek óta a közigazgatásban dolgozó középiskolai végzettséggel rendelkező tisztviselőket érintette. Az állami ügykezelők illetmény emelése az érettségi végzettségű tisztviselőkhöz hasonló mértékben valósult meg.

Második lépésben, 2017. január 1-től a kormányhivatalok megyei szintjén foglalkoztatott dolgozók váltak állami tisztviselővé, ez kiegészül a központi hivatalok átszervezését követően a kormányhivatalokba kerülő munkatársakkal.

A kormány minden lépése, amelyet a területi közigazgatás fejlesztése, az ott dolgozók megbecsülése irányában tesz arra irányul, hogy hatékony, szolgáltató, az embereket mindenben segítő állam valósuljon meg.

Simon László kormánymegbízott jegyzete

2017. január 06., 10:36

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...