F. M. Kormányhivatal

2017.04.20. 12:39

Felújított épületek

A Fejér Megyei Kormányhivatal 12 ingatlanja újul meg 2017-ben, a „KEHOP-5.2.2. – Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” projekt keretében.

B. Kiss László

Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára és dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, a térség országgyűlési képviselői és közigazgatási vezetői jelenlétében adta át az eddig felújított, korszerűsített öt épületet április 6-án, Székesfehérváron, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályán. Az állampolgárok és a vállalkozások számára is fontos, hogy a modern közigazgatás gyors, korszerű, kulturált szolgáltatást nyújtson – mondotta az eseményen dr. Simon László.

Dr. Kovács Zoltán és dr. Simon László az eseményen
Fotó: Skobrák Dénes

A kormánymegbízott kiemelte, hogy a járások megerősítése, a hivatalok hatásköreinek bővülése elengedhetetlenné tette az épületek felújítását, nem csak a költséghatékony működés, hanem az ügyfelek komfortérzetének növelése, valamint a megfelelő munkakörülmények kialakítása érdekében is. Dr. Kovács Zoltán minden résztvevőnek köszönetet mondott a precíz, hatékony és gyors munkáért, majd hangsúlyozta: az energia-megtakarítás a KEHOP program egyik kiemelkedő része. A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára arról is tájékoztatást adott, hogy országosan mintegy 25 milliárd forint összegű beruházásról van szó. Mindez 268 kormányhivatali épület korszerűsítését jelenti.

Az első ütemben két székesfehérvári, valamint sárbogárdi, enyingi és adonyi épületet újítottak fel Fejérben. A 12 épület energetikai korszerűsítésének tervezett összköltsége 993 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!