F. M. Kormányhivatal

2017.06.15. 14:05

Nyári diákmunka

A gyerekek néha meglepő céltudatosságukkal, néha hihetetlen naivitásukkal ejtenek ámulatba bennünket.

Így aztán az is megesik, hogy önként kérnek részt a család erőfeszítéseiből, de az is előfordul, mintha úgy hinnék, hogy a pénz a „fán terem". Mindkét helyzet sikeres kezelésének rég bevált módszere a nyári diákmunka.

Ám a gondos szülő nem adja könnyen más kezére a gyermekét, szereti tudni, hogy jó helyen, biztonságban, korrekt munkáltató keze alatt dolgozik.

Ezt a biztonságot kínálja a középiskolák és a felsőoktatási intézmények tanulói számára a „Nyári diákmunka" elnevezésű központi munkaerő-piaci program is, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium az állami foglalkoztatási szervként eljáró megyei kormányhivatalok foglalkoztatási főosztályai és a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai közreműködésével idén is elindít.

Azok a fiatalok jelentkezhetnek, akik nappali tagozaton tanulnak, már betöltötték 16. életévüket, a program befejezésekor azonban még nem múltak el 25 évesek.

A június 19-én induló programban a foglalkoztatást biztosító munkáltató a megyei, települési önkormányzat, illetve annak önkormányzati alaptevékenységet végző intézménye lehet.

A munkalehetőség legfeljebb két hónap időtartamra, július 1-jétől augusztus 31-éig szól, és maximum napi 6 órás foglalkoztatás támogatható.

Fejér megyében hatszáznyolcvan diák dolgozhat így!

Úgy gondolom, ez az állam által finanszírozott foglalkoztatási forma nagyon jó lehetőség akár a diákszövetkezetek, akár a 18 év felettiek piaci munkalehetőségei mellett. Mert a legfontosabb mindenképpen az, hogy a fiatalok idejében, a való életben ismerjék meg a munka nehézségeit, értékét, hasznát.

Ehhez kívánok mindnyájuknak eredményes és kellemes szünidőt!

Dr. Simon László kormánymegbízott jegyzete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!