F. M. Kormányhivatal

2017.05.11. 14:02

Szakmai támogatás a településeknek

A településkép védelméről szóló törvény új feladatot adott a települési önkormányzatoknak, 2017. október 1-ig településképi rendeletet kell alkotniuk.

E munkát segítendő szakmai továbbképzésre hívta a települési önkormányzatok polgármestereit, jegyzőit a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága Székesfehérváron, április 19-én. A rendezvényt dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg.

Dr. Simon László hangsúlyozta: minden önkormányzatnak kell, hogy legyen elképzelése arról, a település megjelenése hosszú távon hogyan változzon, milyen településképi értékeket kíván megtartani – vagy az önkormányzati szabályozás eszközével megváltoztatni. Az önkormányzatoknak az a céljuk, hogy településük a helyi lakosság számára élhető, a vendégek számára vonzó legyen. Ezt most az önkormányzati szabályozás eszközével, a településképi önkormányzati rendelet megalkotásával segíthetik.

Dr. Simon László kormánymegbízott szakmai támogatást ígért a Fejér megyei települések önkormányzatainak
Fotó: kormányhivatal

A kormánymegbízott arra bíztatta az önkormányzatokat: mindezt a településvezetők aktív részvételével, a helyi lakosság bevonásával végezzék. Természetesen nem nélkülözhető az a segítő szakértelem, amit a Miniszterelnökség, a Lechner Tudásközpont és az építész kamara tagjai képviselnek – ajánlotta fel a szakemberek segítő együttműködését.

A rendezvényen Füleky Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkára és Kolossa József főosztályvezető tartott tájékoztató előadást. A szakmai napot a Fejér Megyei Kormányhivatal és a Fejér Megyei Építészek Kamarája szervezte meg, Fakász Tamás megyei főépítész, valamint Németh László kamarai elnök közreműködésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!