F. M. Kormányhivatal

2017.06.15. 14:19

Újfajta kihívások - Dr. Simicskó István tartott előadást Székesfehérváron

Dr. Simicskó István, Magyarország honvédelmi minisztere elfogadta dr. Simon László, a Fehérvár Tiszti Kaszinó Honvéd Hagyományőrző Egyesület elnöke és dr. Karsai Béla, a Honvédség és Társadalom Baráti kör Székesfehérvári Szervezete elnökének felkérését, és a két civil szervezet biztonságpolitikai akadémiai sorozatában előadást tartott Székesfehérváron, a Fejér Megyei Kormányhivatal dísztermében, május 18-án.

B. Kiss László

A két civil szervezet nevében is szerepelteti elkötelezettségét a honvédelem ügye, a honvédség támogatása iránt – hangsúlyozta dr. Simon László, aki házigazdaként, a megyei kormányhivatal kormánymegbízottjaként is köszöntötte a honvédelmi minisztert.

– Mindkét civil szervezet dolgozik a társadalom és a honvédelem kapcsolata elmélyítésén, hagyományai ápolásán. Eszközei sokszínűek: a katonamúlt értékeinek gyűjtése, bemutatása, az ifjúság hazafias és honvédelmi nevelése épp úgy részét képezik, mint a katonakultúra sokszínűségét bemutató fesztiválok. Tevékenységünk értékalapú, a hazaszereteten alapul – emelte ki dr. Simon László.

Dr. Simicskó István honvédelmi miniszter (j), dr. Simon László kormánymegbízott és Huszár János altábornagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka az eseményen

Egy hadsereg erejét a szellemisége, a benne szolgáló emberek adják, csak másodsorban a technika – mondotta dr. Simicskó István, aki rámutatott: a népvándorlás és a cyber hadviselés újfajta biztonságpolitikai kihívások elé állítják a Magyar Honvédséget. A honvédelmi miniszter szólt arról is: érvényesíteni kell a honvédelmi törvény azon pontját, miszerint a haza védelme nemzeti ügy. A tartalékos rendszert új alapokra kell helyezni, a területvédelem elve szerint. Egy évtizeden belül húszezer fős állomány elérése a cél. Elmondta: honvédelmi sportszövetséget hoznak létre, a jövő évtől minden járásban megteremtik azokat a közösségi tereket, ahol bárki ismerkedhet a lövészet, a vívás és a különböző küzdősportok alapjaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!