F. M. Kormányhivatal

2015.05.19. 13:03

Vállalkozóvá válást elősegítő támogatás pályázati felhívása

Vállalkozóvá válást elősegítő támogatás pályázati felhívása

A Fejér Megyei Kormányhivatal a foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (a továbbiakban: Flt.) 17. §-a, továbbá a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról, valamint a Munkaerő-piaci Alapból foglalkoztatási válsághelyzetek kezelésére nyújtható támogatásról szóló 6/1996. (VII. 16) MüM rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 10. §-a alapján

NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET

vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra.

A támogatás célja

A legalább egy hónapja folyamatosan álláskeresőként nyilvántartottak, illetve rehabilitációs járadékban vagy rehabilitációs ellátásban részesülők munkaviszonyon kívüli tevékenységgel egyéni vállalkozás keretében, vagy egyéni cég tagjaként, vagy gazdasági társaságnak a társaság tevékenységi körében - tagi / tagsági jogviszonyban - annak személyes közreműködésre kötelezett tagjaként / illetve gazdasági társasághoz történő csatlakozással - tagi / tagsági jogviszonyban - annak személyes közreműködésre kötelezett tagjaként, vagy mezőgazdasági őstermelőként történő önfoglalkoztatásának elősegítése.

A támogatás formája

Legfeljebb 2 millió forintig terjedő kamatmentes tőkejuttatás, amelynek legfeljebb kétharmad része vissza nem térítendő, és egyharmad része visszatérítendő támogatásként igényelhető.

A pályázat benyújtásának helye, határideje

A pályázati felhívásban és a pályázati egységcsomagban foglaltaknak megfelelően készített pályázatokat 1 db eredeti és 2 db másolati példányban, (valamennyi oldalt aláírva) , a kötelező mellékletekkel felszerelve, összefűzve, folyamatosan, de legkésőbb 2015. július 31-ei beérkezéssel lehet benyújtani a Fejér Megyei Kormányhivatalnál a 8000 Székesfehérvár, Sörház tér 1. címen személyesen vagy postai úton.

A pályázatot a részletes pályázati egységcsomagban foglaltak szerint kell összeállítani, amely térítésmentesen vehető át a Fejér Megyei Kormányhivatalnál (8000 Székesfehérvár, Sörház tér 1.), illetve letölthető a www.kormanyhivatal.hu /hu/fejer, a www.fejerkozig.hu és a http://fejer.munka.hu portálról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!