Kosárlabda

2015.03.17. 13:47

Kőkemény lecke vár az Albára

A Naturtex-SZTE-Szedeák Szeged elleni sokkoló, és meglepő hazai vereség után a szerdán 18.30 kezdődő találkozón, Szombathelyen, a Falco-Trend Optika KC otthonában kellene a TLI-Alba Fehérvár csapatának kiköszörülni a csorbát a középszakasz 2. fordulójában.

Káldor András

Nem nyerni jár Szombathelyre az Alba, bár 2013. november elején ez is megtörtént, még Carlos Frade irányítása alatt. Akkor egy igen hektikus összecsapáson végül úgy győztek a kék-fehérek 92-79-re, hogy a szünetben még 13 ponttal a vendéglátók vezettek. Aztán az idei alapszakaszban oda-vissza a Falco örülhetett, különösen fájó, és még friss a két meccs közül az utóbbi, hiszen mindössze tíz napja történt, Fehérváron. A 102-105-s vereség egyben azt is jelentette, hogy a novemberben az Alba kispadjára ülő, Marcel Tentert váltó Székely Norbert is bedobta a törölközőt. Helyére az ős-Albás Góbi Henriket nevezte ki a klubvezetés. Bár korábban két meccsen dirigálhatta már Tenter távozása után a csapatot, azt a makulátlan, győzelmekkel zárult mérleget azonban nem tudta folytatni, hiszen mint ismeretes a Szeged ellen csapata beleszaladt a késbe.

- Elég nehéz helyzetben vagyunk, nem vitás. Azon dolgoztunk a múlt héten, és ezen a héten is, hogy erről a holtpontról elmozduljunk. Azt azonban, hogy sikerült-e megvalósítanunk, csak a mérkőzés fogja megmutatni.  Arra voltunk kíváncsiak, hogy a vezetőedző mennyire érez a folyamatos kudarcok után erőt csapatában ahhoz, hogy felül tudjanak ezeken emelkedni? – Vegyes érzelmek dolgoznak bennem, mert a múlt héten elvégzett edzésmunka alapján sokkal felszabadultabb játékot és pontosabb védekezést vártam a Szeged ellen. Sajnos nem ez köszönt vissza, úgyhogy mindenféleképpen valahogy a fiúkból azt kell kihozni, hogy játsszanak, görcsök nélkül. – tette hozzá Góbi. És, hogy mivel lehetne kihúzni a Falco méregfogát, annak tudatában, hogy ők azért néhány napja legyőzték az Albát? – A Falco hazai pályán mindig nagyon sokat vállal, és nagyon sok pontot dob, jó százalékkal. Csak és kizárólag az erőszakos és kőkemény védekezés lehet ennek az ellenszere.

Nem lesz tehát egyszerű, de itt az újabb sansz, és meg lehet mutatni, hogy igenis fel tud állni a csapat a gödörből!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!