Kosárlabda

2014.10.31. 20:13

A fehérváriak megszakították a Sopron győzelmi sorozatát

A TLI-Alba Fehérvár a Soproni Sördögök ellen lépett pályára péntek este.

Bobory Balázs

TLI-Alba Fehérvár–Soproni Sördögök
82-75 (27-24, 25-15, 12-17, 18-19)


Székesfehérvár, 1500 néző. Vezette: Cziffra, Szabó G., Jakab.

Fehérvár: Tóth P. 5/3, Supola 5/3, KROMAH 16, Melvin 12, CSORVÁSI 14. Csere: Simon 6/3, Juhos 5, WOOD 15/9, Kovács Á. 4, Blaskovits. Vezetőedző: Marcel Tenter. 

Sopron: Ruják A. 6, THOMAS 24/6, BORISZOV 22/12, Dénes, Tóth G. 4. Csere: Edwards 9, Takács N. 8/3, Trepák 2. Vezetőedző: Sabáli Balázs

Kipontozódott: Juhos (40.), Boriszov (40.)

A fehérvári közönség nagy örömmel nyugtázta, hogy Simon Balázs, a fehérváriak csapatkapitánya  a parketten melegített a társakkal, vagyis készült első bevetésére a szezonban. A négy légiós közül ezúttal Dalibor Djapa maradt ki, minden bizonnyal Marcel Tenter mester ezzel a húzással reagált arra a helyzetre, hogy az SKC-nak jelenleg nincs meghatározó ötös poszton bevethető játékosa.



Már az első negyedet nagyszerűen kezdte az Alba, a palánk alatt Csorvási és Melvin volt elemében, a csereként beálló Simon pedig jól fota össze a csapatot. A hazaiak csak azért nem tudtak jelentős előnyt szerezni, mert a játékvezetők szinte csak arra nem fújtak faultot, aki nem lépett pályára, két és fél per után már megvolt az öt csapatszemélyije a fehérváriaknak, a Sopron szinte csak büntetőből szerzett pontot.

A második negyedben kevesebbet szólt a síp, meg is lépett az Alba, a padról beszálló Kovács Ádám harcos, hasznos játékkal vette fel a ritmust. Az Albában Lasan Kromah is belemelegedett, sokkal jobb volt a házigazda és hamarosan 15 pontos előnyre tett szert. Ebben nagy szerepe volt a zónavédekezésnek, amelyet csak Boriszov, illetve Thomas tudott átdobni.



Cleveland Melvin az első félidőben nagyon hasznosan játszott (Fotó: Molnár Artúr)

A nagyszünetben 13 ponttal vezetett az Alba. A fordulás után Marcel Tenternek 81 másodperc játék után időt kellet kérnie egy Tóth G.-dupla, és egy Boriszov-tripla után. Sikerült megállítani a vendégrohanást, de sokkal masszívabb volt a Sopron, mint korábban. A negyed második felében aztán ismét működött a vendégek nehéztüzérsége, Thomas és Boriszov is beszórt egy trojkát, előbbi ezzel 21., utóbbi 20. pontját érte el. A 28. percben Takács hármasával három pontra zárkózott a vendég együttes. Ekkor jött a két fehérvári amerikai, Kromah és Wood, és mindjárt nyolc lett a különbség. Végül az Alba a harmadik negyedben elhagyott hét pontot a szünethez képest, hattal vezetett az utolsó tíz perc előtt. 

Nem verdeste az eget a színvonal a befejező játékrészben, de az Alba tartotta a különbséget, a legjobbkor jött Tóth P., majd Simon triplája.
Bő másfél perccel a vége előtt csak feljött három pontra a szívósan harcoló Sopron, izgalmas hajrá kezdődött. Idegekkel ezúttal jobban bírta az Alba, Wood lett a nyerőember, az akarat és a szív a helyén volt, a fehérváriak megszakították a Sopron győzelmi sorozatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!