Kosárlabda

2016.04.26. 17:25

Alba Fehérvár: hatalmas tét a szerda esti, középszakaszt záró kosárderbin

Székesfehérvár - A TLI-Alba Fehérvár szerdán 18 órakor zárja a bajnokság középső szakaszát a felsőházban, az Egis Körmend ellen.

Horog László

A tét rendkívüli. Ha szerdán este a tabella 3. helyén tanyázó fehérváriak nyernek, fellépnek a 2. helyre, tehát roppant jó pozícióból várhatják a negyeddöntőt. A 7. helyen záró Kaposvárral - ők már nem mozdulhatnak felfele és lefele sem - harcolnak, ha veszítenek, lecsúsznak a 4., legrosszabb esetben az 5. helyre, pályahátrányból kezdik jövő szerdán a rájátszást. Valamint - ha előreszaladunk -, a majdani, reménybeli elődöntőt is. Ezt persze távoli.

Lóránt Péter pontjaira nagy szükség lesz a szerda esti meccsen

Az nyilvánvaló, a nyugodtabb folytatás miatt szerdán este győzni kell az Alba Regia Sportcsarnokban. Még akkor is, ha a hétvégén, Pakson kiállított Ryan Pearson és Tristan Spurlock kihagyja a derbit. A szövetség fegyelmi bizottságától kapott tájékoztatás szerint egy meccset automatikusan ki kell hagyniuk, ez lesz a szerdai, Körmend elleni. Ügyüket az illetékes bizottság várhatóan jövő csütörtökön tárgyalja, ami azt jelenti, hogy jövő szerdán pályára léphetnek. A folytatásban pedig attól függően, miként dönt a fegyelmi bizottság.

A paksi bajnokit követő sajtótájékoztatón Dzunic Branislav közölte, a két játékos kiállítását szeretnék házon belül megbeszélni, megoldani. Balássi Imre klubelnök elmondta, megvárják a fegyelmi határozatot, majd felelősségteljes döntést hoznak. Az tolnai fegyelmezetlenségeknek biztosan lesznek következményei, mert a kiállított játékosok viselkedése méltatlan volt a klub hagyományaihoz, múltjához, jelenéhez.

A csapat minden idegszálával a szerdai ütközetre készül. A szezonban az Alba kétszer nyert a vasiak ellen, és egyszer veszített. Október elején, Vasban a hazaiak nyertek 77-76-ra, aztán a Fehérvár kétszer is nagyon elporolta őket. Utoljára április elején.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!