Kosárlabda

2014.10.01. 13:05

A keselyű, Emilio Butragueno is Fehérvárra jöhet

Egyre kevesebbet kell aludni a nevezetes dátumig: október 8-án a koronázó városba érkezik, és egy gálameccsen az Alba Fehérvárral csap majd össze a Real Madrid kosárlabdacsapata. Köszönhetően Molnár Tamás és Balogh Tamás főszervezőknek.

Matók János

Nagyon sokan még most is hitetlenkednek, pedig kész tény: október 8-án Székesfehérvárra érkezik, és 19 órakor az Alba Fehérvár ellen játszik a Real Madrid világhírű férfi kosárlabdacsapata. Köszönhetően a két főszervezőnek, Molnár Tamásnak és Balogh Tamásnak. Akik az eddig kétszer megrendezett Szent István Kupa U17-es utánpótlás tornával tették le a névjegyüket. És ha ezekre sikerült Fehérvárra csábítani a Real Madrid korosztályos csapatát, miért ne sikerülne a felnőtt gárdát? Így vágtak bele a szervezésbe.

- Jól állunk a szervezéssel, az összes jegyet eladtuk, a Real Madriddal mindent le-egyeztettünk, nyugodtan várjuk jövő szerdát - mondta mosolyogva Molnár Tamás.

- Semmi változás, a Real Madrid a komplett kerettel érkezik?

- Igen, a megállapodásnak megfelelően a teljes keret érkezik, esetleg annyi lehet a változás, hogy közben leigazoltak egy 217 centis mexikói válogatottat, aki még bekerülhet az utazók közé. De még az is elképzelhető, hogy a madridi delegáció vezetője a népszerű El Buitre, a keselyű, vagyis Emilio Butragueno, a Real klubigazgatója lesz.

Molnár Tamás (balról) és Balogh Tamás sokat dolgozott a Real Madrid fehérvári látogatásáért

- Legfeljebb azt nevezhetük változásnak a Real eredményességét illetően, hogy közben megnyerte a spanyol Szuperkupát úgy, hogy a Barcelonát nagyon elverte. A névsort illetően hétfőn kaptunk tőlük egy emailt, miszerint az összes ászuk itt lesz egészítette ki Molnár mondandóját Balogh Tamás. Ami azt jelenti, hogy volt NBA-s, olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok játékosokkal érkeznek. Reméljük, szerdáig senki sem sérül meg.

- Önök rajonganak a kosárlabdáért. Mint szurkolók mit várnak a meccstől?

- Én biztos vagyok abban, hogy a Real nem fogja vissza magát, mert ez a királyi klub arculatába, hírnevébe nem fér bele, egyetlen meccset sem vesznek félvállról. Kíváncsian várom, hogy az Alba Fehérvár játékosai mennyire pörögnek majd fel? De az is lehet, hogy olyan extra dolgokat mutatnak majd, amit nem is vár el tőlük a közönség. Ám a realitás talaján maradva, várhatőan 30 pont körüli lehet a különbség - fejtette ki a véleményét Balogh Tamás.

- A fehérvári játékosokkal beszélgetve, így például Simon Balázs csapatkapitánnyal, mindannyian nagyon várják a meccset. A fiúk mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szurkolók egy nagyon jó színvonalú mérkőzést lássanak. Az erőviszonyok ismertek, a két csapat teljesen más dimenzióba tartozik. Ám ne feledjük, a sport mellett marketing értéke is van annak, hogy a Real Madrid Fehérvárra látogat. Melytől én hosszútávú kapcsolatot is remélek, s nem csak a kosárlabdában... mondta sokat sejtetően Molnár Tamás.

- Visszatérve az előzményekre, önöknek és a Sportopus Kft.-nek kulcsszerepe volt a szervezésben.

- A Real Madrid becserkészésében Tamással mi ketten, és budapesti barátunk, Radics Balázs voltunk a főszereplők. A Sportopus tagjaival pedig több éve dolgozunk együtt, ők a háttérmunkát, a marketinget viszik, azért felelnek. A második Szent István Kupát, és a női Magyar Kupa döntőt már együtt csináltuk Fehérváron, s a jövőt illetően több közös tervünk van készülőben. Így például már felvettük a kapcsolatot két amerikai középiskolával a 2015-ös Szent István Kupával összefüggésben, melyre a Real Madrid és a Bayern München ismét nagy örömmel jönne. De kuriózumként elmondhatjuk, hogy az iráni válogatott is bejelentkezett. De arról is szó van, hogy 2015 nyarán házigazdái lehetünk az utánpótlás Eb-nek. Mindezeket a fehérvári önkormányzat, és az MKOSZ önzetlen segítségének, valamint a Real meccs létrejöttét Simicskó István államtitkárnak is köszönhetjük.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!