Kosárlabda

2015.10.17. 17:56

A rendkívül szervezett TLI-Alba könnyed győzelmet aratott az Alföldön

Kecskemét – A bajnokság harmadik fordulóján Kecskemétre látogatott a TLI-Alba. A fehérváriak remek játékkal, magabiztosan nyertek, több mint 30 pontos különbséggel.

Horog László

A Zalaegerszeg és a Körmend elleni vereség, majd a MAFC legyőzése után más célja nem lehetett az albásoknak, mint győzelmet aratni a májusban még bajnoki döntős, ám azóta jócskán meggyengült Kecskemét otthonában. A házigazdák ugyanolyan mérleggel álltak a tabellán, mint a látogatók, az első két pontot Ivosev révén a KTE szerezte, amire azonnal jött Supola válasza, tripla formájában. Djerasimovic és Pongó Máté hármasa nyomán 8-3-ra ellépett a vendéglátó, majd ugyan közelebb jött az Alba Chery egyik büntetőjével, de Djerasimovic újabb, távoli kosara tovább növelte a differenciát. Supola, Spurlock, Lóránt beköszönt, valamint Chery két büntetője is célt ért, átvette a vezetést Dzunic Branislav együttese, 13-14. Lóránt hármasával tovább nőtt az előny, mindkét oldalon sok volt a hiba, túl gyorsan akartak kosarat szerezni az együttesek. Chery távoli találata nyomán 21-25 állt az eredményjelzőn, azonnal időt kért Boris Maljkovic. Dzunic Csorvásit küldte pályára Lóránt helyén, a negyed végére belelendültek a fehérváriak, hét ponttal elléptek, 22-29. Chery a folytatásban is elemében volt, fontos pontokat szerzett és pontos passzokat adott, elsősorban Lórántnak, 14 ponttal elment az Alba (26-40), Maljkovics ismét időkérésben látta a megoldást. Ivosev tartotta a lelket a hazaiakban, tíz pontra feljöttek (35-45), Dzunic azonnal magához rendelte tanítványait. Spurlock látványosat zsákolt, Supola is ügyeskedett, a rendkívül magabiztos fehérváriak az első félidőben nem engedtek kibontakozni az alföldieket, 37-49.

Chery köszönt be messziről, Lóránt közelről, Spurlock pedig nem hibázta el a büntetőket és a távoli dobásokat sem, gyorsan növelte előnyét az Alba, 50-68. A házigazdáknál csak Ivosev és Djerasimovic dobott pontot, a többiek nem tudtak betalálni, Maljkovic időt kért, lilába öltözött hazai szurkolók pedig javasolták a parketten küzdőknek: „Harcoljatok!” Küzdöttek is becsülettel, a fehérváriak viszont játszottak, méghozzá tetszetősen, őrizték megnyugtató előnyüket. Glover középtávoli kosaraival húszra nőtt a különbség, Supola triplája célt ért, Pongó Máté dobása a gyűrűtől távol landolt. A záró negyedben ugyan 7-1-es rohammal indított a KTE, ám ezzel el is lőtték puskaporukat, állandósult a húszpontos különbség, sőt tovább hízott, a zárás előtt négy perccel Maljkovic kikérte utolsó idejét. Ez sem segített, könnyedén nyert az Alba Fehérvár.

KTE-Duna Aszfalt-TLI Alba Fehérvár 63-94 (22-29,15-20,18-26,8-19)

A fehérvári dobók: Chery 22/6, Lóránt 19/6, Spurlock 14/6, Supola 12/6, Glover 10, Csorvási 6, Myles 6, Filipovics 3/3, Markovic 2,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!