Kosárlabda

2016.05.20. 15:05

Szombaton Pakson lép pályára a Fehérvár

Székesfehérvár - A hétközi, könnyed győzelem után, szombaton, 18 órakor az atomvárosban van jelenése a TLI-Alba Fehérvár együttesének.

Horog László

Lóránt Péter remekül játszott, 21 pontot szerzett szerdán este

A száz nem jött össze, de ez senkit nem bosszantott. A fehérvári kosarasok imponáló magabiztossággal, 99-77-re verték az ASE sportolóit, akik egyetlen pillanatig sem vezettek a találkozón. Mi több, végig tisztes távolból figyelték a remeklő házigazdákat. Hét perc elteltével közel húszpontos volt a differencia, a tolnaiak bármennyire is igyekeztek a folytatásban, nem tudtak közelebb kerülni. Maradt tehát a korábban megszokott menetrend, az egymás elleni összecsapásokon mindenki hozta a sajátját. Az alapszakaszban, december elején a paksiak 96-81-re nyertek, Fehérváron pedig hosszabbításban, 108-103-ra kikaptak. A következő, fehérvári derbin 97-74 állt az eredményjelzőn, Pakson pedig a megint a házigazdák győztek, 84-73-ra. A TLI-Albánál a hétközi, kiváló játék nyomán szívből remélik, a hétvégén megszerzik a szezon első, igenbeli győzelmét az atomvárosban. Ez azt jelentené, a kedden, 20.15-kor, Fehérváron következő harmadik elődöntőn le is zárhatják a párharcot. Persze, előbb nyerni kell az atomvárosban, most ez a legfontosabb.

- Szerdán nagyon jól játszottunk. Remekül kezdtünk, kihasználtunk ellenfelünk hibáit, a folytatásban pedig tartottuk a megszerzett, jelentős előnyt. A győzelemből nem vonunk le túlzott következtetéseket, vezetünk 1-0-ra, megyünk tovább. Természetesen szombaton is nyerni szeretnénk - közölte Dzunic Branislav, az Alba vezetőedzője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!