Kosárlabda

2015.04.18. 18:09

Kosárpárbaj a zárórán - A TLI-Alba Fehérvár a Körmendet verte a szezonbúcsún

Székesfehérvár - Az NB I-es kosárlabda bajnokság középszakaszának utolsó fordulójában pontgazdag találkozón győzelemmel zárta a szezont a TLI-Alba Fehérvár.

Ferencz Balázs

TLI-Alba Fehérvár–Egis Körmend 118-106 (35-30, 24-21, 32-19, 27-36)

Vodafone Sportcsarnok, 1000 néző, vezette: Földházi, Balogh Gy., Jurák.

TLI-Alba Fehérvár: Simon 8/6, SUPOLA 13/9, KROMAH 39/21, KALVE 18/3, CSORVÁSI 18. Csere: Kovács Á. 10, MITCHELL 12/6, Juhos. Vezetőedző: Góbi Henrik.

Körmend: WALKER 24/12, Popadic 8, FERENCZ 32/21, Tóth N. 11, LATINOVIC 31/18. Csere: Zsebe. Vezetőedző: Déri Csaba.

Álmoskás, családias duruzsolás jellemezte a légkört a korábban négy bajnoki címet és három Magyar Kupa-győzelmet is ünneplő csarnokban, ahol most korán véget ér egy történet, mely nem éppen az Alba legfényesebb sikersztorija. A rájátszásról lecsúszó fehérvári alakulat haláli nyugalommal nézhetett farkasszemet az ugyancsak kesergő Körmenddel. Egyik fél sem pattogtathat a legjobb nyolc között, csupán a szép búcsú motiválhatta a szemben állókat, az, hogy a 9. vagy éppen a 10. helyen végeznek idén a bajnokságban, aligha. A tét ördöge nem is szorongatta a kezeket. Hamar támadásba lendültek a csapatok, s nem is foglalkoztak mással, minthogy túldobják egymást. Az első pillanatokban 7-2-es sorozatot hintett a Körmend, majd villámgyorsan rendezték a sorokat a fehérváriak, és a 4. percben Kormah triplájával már a hazaiak vezettek 12-7-re. Az amerikai nem tétlenkedett a távolban, az első negyedben hat hárompontost süllyesztett el a vendégek gyűrűjében. A túloldal sem maradt le, Walker, Latinovic és Ferencz Csaba összesen öt triplát vállalt. A védekezést hanyagolták a pályán küzdők, Juhos sapkája például szenzációszámba ment. A közönségszórakoztatással nem volt gond, kár, hogy ez már tét nélküli volt. 35-30 után kissé pontatlanabbá váltak a dobások, és egyre több párharcot nyertek a palánk alatt szinte végig ugyanazzal az ötössel pályán lévő körmendiek. Az Alba vezetését nem fenyegette veszély, de némileg közelebb férkőzött a Körmend (59-51).

Lasan Kromah (a labdával) 39 ponttal járult hozzá a fehérváriak sikeréhez, szépen búcsúzott az Alba. Fotó: Molnár Artúr

Fordulás után jobban kezdtek a vendégek, ültek a távoli kísérletek, és két pontra zárkóztak. A fehérváriak azonban nem engedték ennél közelebb ellenfelüket, több labdát szereztek Kalvéék, és hatékonyak voltak a palánk alatt is. Pontról pontra hízott a kék-fehérek előnye, főként Csorvási, Kalve és Mitchell voltak elemükben, utóbbi kosarával például a 30. percben már 21 ponttal, 91-70-re vezettek a hazaiak. Az utolsó periódusban is előszeretettel álltak bele a hármasokba a labdabűvölők, Lasan Kromah és a körmendi Ferencz Csaba viadala külön show volt a már tapsra és olykor ovációra csábuló publikum számára. Kalve kosarával az Alba a 33. percben érte el a 100 pontot, de ez sem szegte kedvét a Ferencz-Walker-Latinovic hármasnak. A trió vitte hátán a Körmendet, rajtuk kívül más nem dobott kosarat a negyedik negyedben, de így is át tudták lépni a százas határt. A szezon utolsó kosarát azonban Kovács Ádám szerezte, beállítva a 118-106-os végeredményt. A csapatok baráti pacsiját taps kísérte, hogy aztán egy fájóan hosszú szünetre vonuljon játékos, edző, vezető, szurkoló. Az építkezésé lehet a következő fél év.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!