Kosárlabda

2016.03.05. 19:51

A TLI-Alba Fehérvár elveszítette a Szolnok elleni rangadót

Szolnok – Végig szoros meccsen, a végjátékban alulmaradt az Alba a bajnok otthonában, az olajosok 68-64-re nyertek.

Horog László

Spurlock triplájával indult a rangadó a Tiszaligetben, aztán Pearson köszönt be közelről, a vendégek pillanatok alatt elléptek öt ponttal.  Aztán a hazaiak hat egységet termeltek zsinórban, ám Chery hármasával megint a látogatóknál volt az előny, 6-8. A hazaiak szakvezetője, Ivkovic gyakran cserélt, hogy felrázza együttesét, a frissítésnek meg is lett az eredménye, szolnoki pontokat követően (13-8) Dzunic mester érezte úgy, hogy ki kell kérnie első idejét. Vojvoda és Kovács Péter volt elemében, 18-8 állt az eredményjelzőn az első negyed zárásakor.  Wright és Spurlock jóvoltából gyorsan felzárkózott a TLI-Alba, majd perceken át nem esett találat. Supola és Spurlock törte meg a csendet (20-20), azonnal időt kért Ivkovic. Átvette a vezetést a vendég, ismét magához rendelte játékosait a hazaiak trénere. A pályafutását Fehérváron kezdő irányító, Wittmann pontjai zárták a félidőt, 30-30.

Gregory és Vojvoda duplájával meglépett a Szolnok, Myles bátran tüzelt, de rendre rosszul, ellenben Wittmann triplája a gyűrűbe hullt, sőt, Jones sikerrel zsákolt, tízre nőtt a különbség 43-33. Dzunic időt kért, majd Csorvási és Supola pontjaival annyira közel jött az Alba (43-39), hogy Ivkovic is az időkérésben látta a megoldást. Wittmann triplájával zárult a harmadik negyed (46-39), Vranc büntetőivel pedig indult az utolsó. A hazai center, Keller kipontozódott, aztán felváltva estek a kosarak. A percek múltak, de egyik fél sem tudott ellépni jelentős különbséggel. Chery révén egy pontra jött a Fehérvár (56-55), azonban az addig pont nélküli Milosevic hirtelenjében dobott öt pontot, Dzunic pedig időt kért, majd miután a különbség nem csökkent, kis idő elteltével ismét magához hívta fiait. Küzdöttek a látogatók, de rendkívül szoros mérkőzésen négypontos vereséget szenvedtek, 68-64-ra győzött a regnáló bajnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!