Kosárlabda

2016.03.18. 18:38

Az alapszakasz utolsó meccsén a Szeged vendége az Alba Fehérvár

Székesfehérvár - Az élvonalbeli, férfi kosárlabda bajnokság záró fordulójában a TLI-Alba Fehérvár a Naturtex-SZTE SZEDEÁK vendége Algyőn, szombaton este, 18 órakor.

Horog László

Ilyen volumenű kosármeccset még nem rendeztek a csongrádi megyeszékhelytől tizenöt kilométerre található településen. Sőt, kosármeccset sem nagyon, a nagyközség sportrajongói a kézilabdára vannak berendezkedve. A helyi együttes a honi NB I/B-ben vitézkedik, a keretében olyan, korábbi válogatott sztárokkal, mint a balszélső Vadkerti és a beállós Herbert. A helyi általános iskola tornaterme - amit a közelmúltban átépítettek, immár illik rá a sportcsarnok kifejezés - kényszerből lesz az otthona a hétvégén a szegedi kosarasoknak. Ugyanis a Pick Szeged férfi kézisei Bajnokok Ligája derbit vívnak vasárnap este, immár kieséses rendszerben a német THW Kiel ellen, márpedig a meccsre való felkészülés két napot vesz igénybe. A parkettre a BL-ben mindenütt használt borítást kell aprólékos munkával lehelyezni, továbbá a mérkőzést megelőző napon nem árt edzéslehetőséget biztosítani az ellenfélnek. Így a szombati, szegedi meccs ugrott, ezért esett a választás az öt és fél-ezres lélekszámú településre. Miután komoly hagyományai nincsenek a palánkok világának, a kosarasok illetékesei mindenki számára ingyenessé tették az alapszakaszt záró találkozó megtekintését.

A szerdai mérkőzésen Markovic Luka (a labdával) remekül szállt be a kispadról, 16 pontig jutott

A Tisza-partiak a hétközi fordulóban remekeltek, hatalmas meglepetésre, 86-77-re nyertek Szombathelyen, a pár nappal korábban a Fehérvárt verő Falco KC otthonában. A vendégek két vezére a 28 pontos Andrija Ciric és a 23 egységig jutó Anthony Tucker volt. Rájuk kell leginkább figyelni a hétvégi derbin is. Az már korábban eldőlt, hogy a középszakaszban az alsóházban szerepelnek, a MAFC, a Nyíregyháza és a Jászberény társaságában. Az alapvető célt elérték, nem kell a bennmaradásért harcolniuk, erre a tabellát záró Jászberény és Nyíregyháza kényszerül. A szegediek 8 győzelemmel és 17 vereséggel állnak a 11. helyen, a fehérváriak fordított mérleggel, 17 sikerrel és 8 kudarccal, a 4. pozícióban.

Az is eldőlt napokkal ezelőtt, hogy a TLI-Alba biztosan tagja a felsőházi ötöknek. Ha nyer Algyőn, gond nélkül megőrzi jelenlegi pozícióját, ami a tavalyi 9. hely tükrében kimondottan biztató a bajnokság jelenlegi szakaszában. Albás vereség esetén mindössze a Körmend előzhet, más nem.

A székesfehérváriak a szegediekkel a 13. fordulóban találkoztak a Gáz utcai csarnokban, a vendégek nem sok vizet zavartak, a vendéglátók 107-74-re győztek, Chery 22, Spurlock 20, Pearson 15 pontig jutott, a túloldalon Ciric 15, Molnár 14, Brkic és Armelin 13-13 pontot szorgoskodott össze. A házigazdák villámrajtot vettek, az első negyedet követően már 33-17 állt a táblán, a Fehérvár az összes játékrészt magabiztosan nyerte. Hazai pályán általában átrohannak az ellenfeleken Dzunic Branislav tanítványai, ám idegenben néha bizony dadog a kék-fehérek játéka. A szakvezető érthetően bízik abban, hogy elhozzák a bajnoki pontokat Algyőről.

- A szerdai, Nyíregyháza elleni bajnoki álmosan kezdtünk, a második negyedben sikerült összeraknunk a védekezésünket, a folytatásban kimondottan játszottunk. Fontos volt, hogy a kispadról beszállók minőségi játékkal jelentkeztek. Bízom abban, hogy a szombati mérkőzés után is mi örülhetünk - közölte a TLI-Alba vezetőedzője.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!