Kosárlabda

2016.02.13. 19:49

Átléptek a jászberényieken

Székesfehérvár – A sereghajtó Jászberény látogatott a Gáz utcai csarnokba és kiütéses vereséget szenvedett, a hazaiak 110-89-re nyertek.

Horog László

A szerdai, kaposvári vereség érthetően nyomokat hagyott a lelkekben, igaz, sok idejük nem maradt a fehérváriaknak a kudarcon merengeni, lévén szombaton már újabb feladat várt rájuk. Az első pontokat a fehérvári nevelésű Soós Gábor szerezte, aki szinte minden klubcsapatánál maradandót alkotott, anyaegyesületében azonban nem. Sherman tovább növelte az előnyt, Lóránt szépített, Spurlock egyenlített, 4-4. Aztán Chery is belelendült, átvette a vezetést a vendéglátó, de az öröm nem tartott sokáig, egyenlített a vendég. Ryan Pearson pontjaira Sherman rendre felelt, a látogatók tengerentúli légiósa a mezőny előtt járt, gyorsan összeszorgoskodott tíz egységet. Horváth Ákos és Chery triplája is célt ért, sőt, Horváth a későbbiekben középtávolról is beköszönt. Tapadt a hazaiakra Srecko Sekulovic gárdája, Luka Markovic pontjaival előnyhöz jutott a TLI-Alba, fél perccel az első játékrész zárása előtt mégis időt kért Dzunic Branislav.

A negyedet Pearson ziccere zárta (27-22), a folytatásban Spurlock hintett távoli hármast, ezzel kilenc pontra nőtt a hazai előny. Erre Caffey azonnal válaszolt, sőt, a következő akciónál is betalált (35-32), tehát gyorsan olvadt a pillanatokkal korábban még tetemesnek tűnő differencia. Myles oldalról dobott egy nyugtató hármast, ám Caffeynek erre is volt válasza. Lóránt is megkezdte a pontok gyűjtését, Chery is újra aktivizálta magát (40-34), azonnal időt kért Sekulovic, de ez sem segített. Myles triplája a gyűrűbe hullt, Chery labdát csent és be is fejezte az akciót, aztán ismét Myles volt elemében, hirtelen meglépett a Fehérvár, 50-37. Lóránt pontjai zárták a félidőt, a nehézkes kezdés után jól alakultak az első félidő záró pillanatai, 56-44.

Myles folytatta a termelést, Chery és Csorvási csatlakozott hozzá, pillanatok alatt 25 pontra duzzadt a fehérvári előny (71-46), azonnal magához rendelte tanítványait Sekulovic. Myles közelről volt eredményes, majd adott egy sapkát Shermannek, a vendégek pontatlanul hajigálták el a labdákat, a házigazdák viszont higgadtan végigjátszották az akciókat. Spurlock távolról talált be, gyors egymásutánban kétszer, majd közelről is ugyanennyiszer, aztán Pearson remek pillanatai következtek. A JKSE nem találta a ritmust, Markovic pöttyintésével alakult ki a három negyedet követő állás, 93-57. Kicsit közelebb jött a jászsági csapat, de ez mindössze annyit jelentett, hogy stabilizálta a harminc pontos különbséget.

 

A záró percekre kiengedtek a fehérváriak, majd a súlyos sérülése után ezúttal visszatérő Tóth Pétert tapsolták hosszasan a hazaik hívek. Az irányító az ősszel edzésen ütközött egyik társával, emiatt hónapokra kidőlt. Kaposváron már a kispadon ült, bevetésre készen, ezúttal be is szállt. Pearson kétpontosai jelentettek, újabb eseményt, 106-84-es állásnál, a vége előtt két perccel, Dzunic időt kért, hogy szusszanjanak a tanítványai. Az utolsó négy pontot Markovic szerezte, a TLI-Alba végig vezetve, megerőltetés nélkül hozta a kötelezőt.

TLI-Alba Fehérvár-JP-TOP COP Jászberény 110-89 (27-22,29-22,37-13,17-32)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!