Kosárlabda

2016.03.16. 20:28

Kissé gyengén kezdett, aztán nagyon belelendült a TLI-Alba Fehérvár

Székesfehérvár - A szezonban mindössze ötször győztes Nyíregyháza látogatott Fehérvárra. A hazaiak visszafogott kezdés után könnyed győzelmet arattak, 101-69-re lelépték ellenfelüket.

Horog László

A téli, ünnepek előtti derbit könnyedén nyerte a Fehérvár idegenben, s minden jel arra mutatott, magabiztos, hazai sikert hoz a szerda esti találkozó is. Mégis a nyírségiek kezdtek jobban, Ware duplájával, erre Pearson kintről felelt, Unruh triplájával azonban ismét a vendégeknél volt az előny. Erre Pearson a palánk alól válaszolt, Bár közben hibázott is, a folytatásban is csak az amerikai center szerzett pontokat, a vendégeknél pedig csak Ware és Unruh volt eredményes. Őrizték kétpontos előnyüket a vendégek, aztán Chery pontjaival az Albánál volt az előny, 10-9. Nem sokáig, a Nyíregyháza ellépett (10-15), Spurlock helyett Wright érkezett a parkettre. A látogatók amerikai légiósa, Tate Unruh volt elemében, tíz ponttal ellépett Sitku Ernő együttese, az első negyed zárása előtt három perccel, 12-22-es állásnál egyre több füttyszó harsant a nézőtéren, a hazai tréner, Dzunic Branislav pedig időt kért. Simon került a parkettre irányítóban, Cheryt váltva, Ware révén pedig tovább gyarapították pontjaik számát a keleti határszélről érkezők. Myles és Spurlock rontott távolról, Pearson harcolt ugyan a palánk alatt, de egyedül volt, a túloldalon Miller is betalált kintről, az első negyedet a keletiek nyerték, 18-29. A házigazdák vérszegény játékára jellemző, hogy tíz perc alatt Pearson szerzett 11 pontot, Chery és Spurlock hármat, Myles egyet.

Markovic végre dobott egy duplát, majd zsákolt, hét pontra zárkózott a Fehérvár, Sitku azonnal időt kért. Chery és Spurlock révén még közelebb araszolt a házigazda, Markovic pedig betörés után egyenlített, 31-31. Simon duplájával vezetett az Alba, Sitku megint időt kért. Őrizte szolid előnyét a koronázó városi alakulat, Pearson kinti dobásai nem jöttek be, a közeliek jobbára igen, Myles volt a legbátrabb, de akárhogy igyekezett, nem sikerült betalálnia.

Félidőben 47-44 állt az eredményjelzőn, a folytatásban Myles végre eredményes volt, Spurlock triplájával pedig kezdett megnyugtató előnyre szert tenni az Alba. Ware hozta közelebb a nyírségieket (56-52), Lóránt helyére Csorvási érkezett centerben. Chery és Markovic pontjaival meglépett a Fehérvár (63-52), időt is kért Sitku Ernő. Simon triplája célba ért, majd Markovic zsákolt, nagy fölénybe került Dzunic együttese, 70-54. Pearson szorgosan gyűjtögette a pontokat, aztán Markovic lendült bele ismét, 83-59-es hazai előnynél Sitku magához rendelte fiait. Ez sem vezetett eredményre, ahogy múltak a percek, úgy lett egyre nyomasztóbb a hazai fölény, 35 pontra nőtt. Myles látványosat zsákolt, majd a hasznosan játszó Csorvásit Pearson váltotta a végjátékban. Dzunic pihentető jelleggel kért időt, mert a játék képe nem indokolta a beavatkozást. Myles újabb zsákolásával lépte át a 100 pontos határt a Fehérvár, amely végül 101-69-re nyert.

TLI-Alba Fehérvár-MARSO Nyíregyháza 101-69 (18-29,29-13,25-14,29-13)

Székesfehérvár, 1600 néző, vezette: Papp P., Söjtöry, Praksch

TLI-Alba: CHERY 20/12, Myles 7/3, SPURLOCK 20/9, PEARSON 22/3, Lóránt 2, csere: Wright, Simon B. 6/3, MARKOVIC 16, Csorvási 8, Tóth P., Filipovics. Vezetőedző: Dzunic Branislav

NYÍREGYHÁZA: Bus I. 4, UNRUH 16/12, Miller 7/3, KRSTANOVIC 21/3, Ware 15, csere: Savic 4, Kósa T., Nagy K. 2, Fazekas, Lajsz. Szakmai igazgató: Sitku Ernő

Kipontozódott: Ware (37.)



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!