Kosárlabda

2015.09.02. 14:44

Farkas Sándor visszatér a fehérvári kosárlabdasportba

A DKKA szerdai sajtótájékoztatóján bejelentették, a női szakágat ezentúl Zsolnay Gyöngyi igazgatja, továbbá a korábbi sikeredző, Farkas Sándor is visszatér.

Horog László

Az Alba Regia SC elnöke, Balássi Imre közölte, az utánpótlás nevelés rendkívüli fontosságú, egyetlen profi, felnőtt klub sem működhet hatékony hátország nélkül. A Dávid Kornél Akadémián rengeteg gyerek sportol, a DKKA önálló jogi személy, de ahogy eddig is, ezentúl is a klub fontos részét képezi. Szerkezeti átalakításokról határoztunk, ezentúl a női szakágat Zsolnay Gyöngyi irányítja. Farkas Sándort pedig arra kértem fel, hogy ismerje meg és mérje fel a jelenlegi helyzetet, készítsen javaslatot a további irányokat illetően. Az akadémia eddig sem gyenge szakmai stábja tovább erősödött, ami reményeim szerint az eredményekben is még inkább megmutatkozik.

- A város életében a kosárlabda kiemelt jelentőségű - mondta Mészáros Attila alpolgármester. - Az akadémia nagy létszámmal dolgozik és komolyak a céljai. Minden gyereknek, aki itt él és kosarazni akar, megfelelő lehetőséget kell biztosítanunk a sportolásra. Tehetséges fiatalokat kell találnunk, akik a korosztályos válogatottakban bizonyítanak, később pedig meghatározók lesznek az első csapatban. A város az infrastrukturális feltételeket biztosítja, a tavalyi évben négy tornatermet újítottunk fel az MKOSZ-szel közösen, az új tanév második felében további három létesítmény következik. Bízom abban, hogy az akadémia harmonikusan működik együtt a felnőtt együttessel, hiszen a cél közös.

Dávid Kornél, az akadémia névadója elmondta, örül Zsolnay Gyöngyi és Farkas Sándor szerepvállalásának. A DKKA-t 15 éve hoztuk létre, az elmúlt másfél évtizedben mindenki azon tevékenykedett, hogy az ország egyik legjobb utánpótlás műhelye legyünk. Úgy gondolom, jó úton haladunk. Minden évben azon dolgoztunk, hogy előrelépjünk, nem csak tömegesítésben, minőségi fejlődésben gondolkodtunk. Egy éve már nem csak fiúk, lányok is sportolnak itt, a jövőben is az a feladat, hogy mindkét szakágunk sikeres legyen. Egyre jobb, minőségibb kosarasokat szeretnénk kinevelni.

Balról Matus Gábor, Dávid Kornél, Zsolnay Gyöngyi, Farkas Sándor és Peresztegi Nagy Ákos

A sportigazgató, Matus Gábor megjegyezte, a tavalyi évben különös hangsúlyt fektettek arra, hogy a korosztályos fiú és lány együtteseket folyamatosan versenyeztessék, itthon és külföldön.

Zsolnay Gyöngyi elsődleges céljának azt tartja, hogy a női szakág a jövőben még inkább meghatározó legyen. A lányok tavaly csatlakoztak a DKKA-hoz, több, kisebb egyesület fúziójából jött létre a közös, női szakág. Egységes elvek alapján szeretném egységbe terelni női csapatainkat. Olyan, szisztematikus munkába akarunk kezdeni, amire a folytatásban építhetünk.

A férfi szakág vezetője, Peresztegi Nagy Ákos elmondta, az országos összesítésben a 2013-14-es idényben a 9. volt az akadémia, tavaly pedig a 4-5. legjobb eredményekkel rendelkezett. A cél egyértelmű: minden korosztályban az országos, nyolcas döntőbe lépjenek a csapataink.

Farkas Sándor, az ezredfordulón a felnőttekkel mindent megnyerő szakember megjegyezte, nagy öröm számára, hogy tíz év után visszatér a fehérvári kosárlabdába.

- Balássi Imre elnök kért fel a feladatra. Vázolta az elvárásait, ezeknek igyekszem maximálisan megfelelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!