Kosárlabda

2016.05.27. 19:25

Idegenben nyert, és döntőbe jutott az Alba Fehérvár

Paks - A keddi, magabiztos győzelem után Tolnában randevúztak a felek az elődöntő negyedik felvonásán. A fehérváriak úgy utaztak az atomvárosba, hogy lezárják a párharcot. Sikerült is.

Horog László

A hétközi, fehérvári siker nyomán 2-1-re alakult az állás, ráadásul a kék-fehérek roppant magabiztosan nyerték a harmadik felvonást, hasonlóan az elsőhöz. Győzelmi reményekkel keltek útra ezúttal is. Az első dobást kintről elhibázta Barnies, a túloldalon Myles nem talált be. Watkins közelről betalált, Medve pedig távolról, két perc játék után 5-0 virított a táblán. Lóránt szépített, Watkins megint eredményes volt, aztán Spurlock szerzett egy duplát középtávolról. Őrizte ötpontos előnyét a vendéglátó, a korábbi meccseken nem sokat mutató Watkins remekül szedte a lepattanókat, a fehérváriak sokat hibáztak, aztán Spurlock távoli hármasa a megfelelő helyen landolt, 11-9. Eilingsfeld palánk alatti kosaraival ismét erőre kapott a házigazda, aztán Robinson is eredményes volt egy betörés nyomán, ellépett a Paks (17-9), Dzunic időt kért.

Az első negyed végén 20-13 állt a táblán, a folytatásban is a hazaiak irányítottak, Dunn és Robinson pontjaival tízpontos különbség alakult ki. Feljött a Fehérvár, Spurlock zsákolt (25-20), Schmidt Béla időt kért. A frissen pályára lépő Markovic két kosara nyomán egy pontra apadt a hazai előny, Robinson megrázta magát, betalált kintről, és bentről, Dzunic időt kért. Eilingsfeld hármasa nyomán megint hízott az ASE előnye, az első félidőt Medve ziccere zárta, 39-29. A hazai kosarasok mosolyogva vonultak pihenőre, a fehérváriak arcán némi tanácstalanság tükröződött. A különbség a lepattanókból fakadt, az első játékrészben a hazaiak 29-et, a fehérváriak 16-ot szedtek le, Watkins egyedül 11-et. Fordulás után Pearson szerezte az első kosarat, légiós társa, Spurlock bátran dobált, de nem célzott pontosan, miként Myles sem. A másik palánknál is akadtak rossz kísérletek, a gólcsendet Barnies törte meg. Állandósul a 8-10 pontos hazai előny, sőt, Medve és Dunn pontjaival tovább nőtt, egyre távolodott a házigazda, 47-33. Spurlock pontjainak hála, araszolt előre a vendég, 11-0-s rohamot produkáltak a fehérváriak, háromra zárkóztak, Schmidt időt kért, 47-44. Myles bravúros kosarával még közelebb jött a TLI, sőt, Tóth révén a vezetést is átvette a harmadik negyed zárása előtt, 48-49. Myles labdája is a gyűrűbe hullt, az egyre magabiztosabb vendégeket megállítandó, Schmidt időt kért.

Egyenlített a Paks, sőt, a vége előtt 6 perccel, Dunn kosarával visszavette a vezetést (54-52), Dzunic időt kért. Simon hármasával újra a fehérváriak kerültek jobb pozícióba, a záráshoz közeledve is tartották a differenciát. Spurlock betalált kintről, erre válaszul Robinson is. Lóránt pontjai nyomán (62-67), a dudaszó előtt 45 másodperccel, Schmidt időt kért. Spurlock zsákolt búcsúzóul, döntős az Alba.

Atomerőmű SE-TLI-Alba Fehérvár 64-69 (20-13, 19-16, 9-20, 16-20)

Paks, 1100 néző, vezette: Pálla, Cziffra, Söjtöry

Paks: Dunn 8, Robinson 20/9, Watkins 13, Barnies 4, Medve 8/6, csere: Eilingsfeld 7/3, Kovács Á. 3/3, Will. Edző: Schmidt Béla

Alba Fehérvár: Simon 6/3, Myles 13/3, Spurlock 17/6, Pearson 12, Lóránt 9, csere: Csorvási 4, Markovic 6, Tóth P. 2. Edző: Dzunic Branislav

Kipontozódott: Pearson (36. perc)



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!