Kosárlabda

2014.10.19. 18:15

Alba Fehérvár. egy váratlan hidegzuhany

A legutóbbi négy egerszegi meccsen egyaránt magabiztos győzött az Alba Fehérvár kosárlabda csapata, így szombaton is esélyesebbnek számított. Már csak azért is, mert az Alba által legyőzött Nyíregyháza nagyon elkalapálta az Egerszeget.

Matók János

Az Albánál melegített, majd leült a padra, és végül nem állt be Simon Balázs, míg a hazai oldalon a még nem százszázalékos állapotban lévő Justin Graham a kezdőcsapatban kapott helyet.

A hazai csapat kezdett jobban (7-2), de ezt követően az Alba rendezte a sorait, igaz, a vezetést átvennie nem sikerült. Az egerszegiekről már ekkor sütött az elszántság, viszont a játékukba sok hiba csúszott. A második negyedben, főleg Healy pontjaival épített szép előnyt a Zalaegerszeg (15. perc: 32-22), sőt, a játékrész vége előtt már 12 ponttal is vezettek a hazaiak. A fehérvári Kovács Ádám az első pontjait szerezte volt csapata ellen, ám mivel továbbra is tíz pont körül alakult a különbség, Marcel Tenter időkérésre kényszerült. Hatott a fejmosás: a szintén egerszegi kötődésű Tóth passzát Melvin húzta be. Aztán 42-34-nél időt kért Jimenez mester, ám Velkey elcsúszott, így Kromah álompassza után Melvin ismét zsákolhatott. Az Alba egy 10 pontos rohanással a félidő végére utol is érte a ZTE-t: A harmadik negyed a meccs mélypontja volt zalai szempontból, csak az ekkor is jól működő, megalkuvást nem ismerő védekezésnek volt köszönhető, hogy a vendégek nem döntötték el még végleg a találkozót (28. p.: 49-58).

A lelátóról egyre kritikusabb megjegyzéseket kapott a hazai csapat és az edző, ám korai volt temetni a zalaiakat. Küzdelem, csúszás-mászás jellemezte a záró negyedet, a ZTE nem adta fel, a palánk alatt pedig mindkét oldalon egyre több lepattanó landolt egerszegi kezekben. 5 pontra zárkóztak a ZTE-sek, amikor ismét pályára lépett Lekli, aki azonnal két pontot és egy lepattanót gyűjtött be. 61-64-re módosult az állás, amikor Djapa csont nélküli triplájával ismét ellépett az Alba. A hazaiak azonban ismét lendületbe jöttek: Gáspár triplája és Csorvási támadó faultja után már a győzelem is elérhető közelségbe került, Lekli duplájával és Gáspár újabb hármasával a szurkolók és a csapat extázisa közepette három ponttal a hazaiak megszerezték első győzelmüket.

A győzelemben hatalmas szerepe volt a 35 IBM-et szerző, dupla-duplát elérő Nate Healynek, valamint a végjátékban kulcsfontosságú triplákat szerző csapatkapitánynak, Gáspár Dávidnak. Az Albában hiába a 38 pontot szerző Kromah-Melvin tengely, a záró negyedben eladott 8 labda megpecsételte a fehérvári vendégcsapat sorsát.

Raúl Jimenez: Csapatsikert arattunk, végig küzdöttünk, és ez eredményre vezetett.

Marcel Tenter: Csalódott vagyok. A harmadik negyed végéig tudtuk, mit akarunk, és végre is hajtottuk, ám a végén hiányzott az ész a pályán. Buta hibák sorát vétettük, amit megbüntetett a ZTE, és persze nem lehet a záró negyedben 9 ponttal nyerni.

Az Alba szerdán 18 órakor a Körmendet fogadja.

(Forrás: zaol.hu, bb1.hu)

Zalakerámia-ZTE KK - Alba Fehérvár 74-71 (22-18, 20-24, 11-20, 21-9).

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Pálla, Söjtöry, Boros.

Zalaegerszeg: Graham 8, Kusnyer 6/6, Mohácsi , Healy 18/3, Lekli 13. Csere: Kertész 2, Gáspár 17/6, Darling 6, Velkey 1, Kerkai . Vezetőedző: Raúl Jiménez.

Alba Fehérvár: Tóth 5, Cleveland 14, Kovács 8, Kromah 24, Djapa 11/3. Csere: Juhos , Csorvási 4, Supola 5. Vezetőedző: Marcel Tenter.

Kipontozódott: Djapa.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!