Kosárlabda

2014.12.17. 15:10

Falco - Alba: vérbeli rangadó

Idei utolsó bajnoki mérkőzésén, csütörtökön 18.30-tól a Falco Szombathely vendége lesz a TLI-Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabdacsapata. Ez a párosítás mindig egy rangadó.

Matók János

Juhos Levente (labdával) szereti a szombathelyi rangadók hangulatát, az pozitívan hat a játékára

Kedvező sorsolásának köszönhetően jól kezdte a bajnoki szezont a szombathelyi gárda, zsinórban 5 győzelmet aratott, ám ahogy következtek a fajsúlyosabb ellenfelek (Paks, Kecskemét, Sopron, Kaposvár), azzal együtt a vereségek. Amit a hazai fanatikusok igazán fájlaltak, az a Paks és a Kecskemét elleni hazai kudarc volt. Ám ezzel együtt sem elégedetlenek, hiszen a jelenlegi sokkal markánsabb az előző idény csapatánál. Ennek köszönhetően a Falco a tabella 5. (7 győzelem, 4 vereség), míg a TIL-Alba Fehérvár a 6. helyén (6 győzelem, 5 vereség) áll. Már csak ezért is beszélhetünk rangadóról, de a felek összecsapása mindig az.

- Előzetesen a Paks, a Kecskemét és a Szombathely elleni idegenbeli mérkőzések számítottak kőkeménynek. Az első kettőt sajnos elbukták, most jön a harmadik.

- Az előző kettőből okulva, Szombathelyen szeretnénk megnyerni a végjátékot, s ha úgy adódik, azzal győzni a mérkőzésen - válaszolt az első kérdésre Juhos Levente, az Alba játékosa.

- Nem lesz könnyű, hiszen a jelenlegi Falco jobbnak tűnik, mint a tavalyi csapat.

- Ebben egyetértünk, arról nem beszélve, hogy hazai nagyon pályán erős, s bár a Pakstól és a Kecskeméttől kikaptak otthon, de bravúr lenne, ha mi is nyernénk.

- Egy igazi rangadón.

- Mindenképpen az, ráadásul egy karácsonyi rangadó, hiszen ebben a naptári évben ez lesz az utolsó, az ünnepeket megelőző meccsünk. A rangadónak megfelelően készültünk, hiszen a nyolc közé kerülésért egyfajta élet-halál harc lesz közöttünk. És azért is, mert közvetlenül előttünk állnak a tabellán.

- A korábbi évekhez hasonlóan, feltehetően ismét pokoli lelátói hangulatra számíthatnak.

- Ebben sincs vita közöttünk. Amikor megy a játék a Falcónak, rendszeresen zsúfolásig megtelik a lelátó, főleg ha a mi csapatunk, az Alba Fehérvár látogat el hozzájuk. Véleményem szerint ez viszont jót tesz a mérkőzésnek, a játéknak. Ezt a fajta hangulatot egyébként én szeretem, pozitívan hat rám, de van már annyi tapasztalatom, hogy kikapcsoljam magamban a külvilágot.

- Fejlődnek Székely Norbert irányítása alatt?

- A védekezésben máris sokat javultunk, fejlődtünk, ezen a téren korábban nagyon sokat hibáztunk. Az edzéseken egyre jobban sikerül elsajátítani vezetőedzőnk kívánalmait, jobb százalékkal tesszük a dolgunkat, de nagyon jól tudjuk, hogy tovább kell még javulnunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!