Kosárlabda

2015.04.16. 13:10

Hullámzó volt a TLI-Alba Fehérvár teljesítménye, nem jutott a rájátszásba

Székesfehérvár - Miután a TLI-Alba Fehérvár kosárlabda csapata 91-86-os vereséget szenvedett a PVSK-Pannonpower otthonában, eldőlt, hogy a fehérváriak nem lesznek ott a rájátszásban.

Ferencz Balázs

A Marcel Tentert váltó Székely Norberttől Góbi Henrik (a képen) vette át az Alba irányítását, elmaradt a csoda, a fehérváriak lecsúsztak a rájátszásról, s így hosszú nyári szünet elé néznek

Véget ért egy történet. Egy 23 éves sztori. A fehérvári kosárlabda csapat a honi mezőnyben egyedüliként 23 éven át volt tagja az NB I-es bajnokság elitjének, 1992 óta minden évben a rájátszásban küzdött a minél előkelőbb helyezésért. Négy alkalommal bajnoki címig masíroztak a kék-fehérek, de soha nem adták alább az elődöntőnél. Egy mérkőzéssel az idei pontvadászat középszakaszának vége előtt lecsapott a rideg valóság: 2015-ben a legjobb nyolcban sem lesz a TLI-Alba Fehérvár együttese.

- Mit lehet mondani elúszott az a lehetőség, hogy a rájátszásba kerüljünk, ez mindent elmond arról, hogy mit érezhet az edző, vagy a játékos - fogalmazott szomorúan a csapat vezetőedzője, Góbi Henrik.

A trénernek különösen fájó lehet a mostani blama, hiszen játékosként az Albával bajnoki aranyat nyerő szakember nem szokott hozzá az ehhez hasonló megpróbáltatásokhoz.

- Mindenképp fájó, akár játszott valaki korábban a fehérvári csapatban, akár nem. Voltak gyenge periódusai a csapatnak, döcögött egész évben a szekér. A végén megcsillant a remény, hogy bekerüljünk a rájátszásba, de ez sajnos nem sikerült. Meg kell nézni az okokat, hogy ez miért nem működött, a csapaton belül miért nem akarta mindenki ugyanúgy a győzelmet, a rájátszást - mondta a fehérváriak irányítását a szezonban harmadik vezetőedzőként átvevő Góbi. Arra, hogy mi nem működött, átfogó választ még nem tudott adni a tréner, de egy alapvető, és a külső szemlélő számára megdöbbentő problémára felhívta a figyelmet.

- Hosszabb idő kell a kielemzéshez, megnézni mi történt, mik voltak a hibáink. Legfőképp az akarat hiányzott Pécsen, és az, hogy betartsuk a megbeszélteket. Jellemző volt ránk egész évben a hullámzó teljesítmény. Nem tudtuk elkerülni a hullámvölgyeket, vagy azokat minimalizálni. Amikor elkezdődött a PVSK elleni sorsdöntő mérkőzés, ahogy a két csapat a pályára lépett, úgy láttam, hogy az egyik fél jobban akarja a győzelmet, mint a másik, és azok nem mi voltunk. Hullámokban próbáltunk teljesíteni, de ez idegenben, egy mindent eldöntő mérkőzésen kevés volt. Már régóta legyezett minket a kiesés szele, azonban most már nincs több esély, a szalmaszálak elkoptak.

A csapatkapitány, Simon Balázs érthetően nem volt boldog szerda este a Pécs felől Fehérvárra tartó buszos úton. Ezzel nem volt egyedül.

- Mindenki csalódott, nem ezt vártuk, az egész szezont nem így terveztük, de úgy tűnik ez az évünk már csak ilyen. Nagyon összetett, hogy mi lehetett a probléma, de nem is ezzel foglalkozunk, van még egy meccsünk hátra, a Körmend elleni mérkőzésre készülünk, mert hazai környezetben egy győzelemmel, szépen szeretnénk lezárni ezt a szezont. Utána át kell gondolni, hogy min kell változtatni a következő szezonra. Előre kell tekintenünk.

Simon szerint a pécsi mérkőzés hűen tükrözte a fehérvári csapat idei szezonját.

- Voltak jó periódusaink, aztán gyengébbek, a végén megint visszajöttünk. Mint ahogy a szezon több meccsén is, most is volt lehetőségünk az utolsó pillanatokban a magunk javára fordítani a mérkőzést, de mindig becsúszott valami kis hiba. Nem hiszem, hogy bárki jobban akarta volna ezt a győzelmet, mint mi. Küzdöttünk, hajtottunk végig. Mindkét csapat ugyanúgy akarta a győzelmet, de hullámzott a teljesítményünk.

A TLI-Alba Fehérvár szombaton 18 órától a Körmend alakulatát látja vendégül a Gáz utcában. A klub vezetősége úgy döntött, hogy az immár tétnélküli összecsapásra a belépés ingyenes lesz.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!