Kosárlabda

2015.01.27. 19:10

Szent István Kupa: ez egy nívós európai torna

Ahogy azt a nézők korábban már megszokhatták, a csütörtökön kezdődő 3. U16-os kosárlabda Szent István Kupán is a korosztály európai krémjét láthatják a Vodafone Sportcentrumban.

Matók János

Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy egy ilyen komoly tornán, és egy ilyen szép városban pályára léphettem. Egy nagyon nívós tornáról beszélünk, melynek egyre nagyobb az elismertsége. A szervezés szuper volt, az önkéntesek mindenben segítettek, amikor csak kellett. Nagyon jó élményekkel gazdagodtam, sok baráttal lettem gazdagabb, és örömmel emlékszem vissza Székesfehérvárra - mondta Bruno Skokna, a Cibona Zágráb játékosa.

A Szent István Kupa egy fantasztikus lehetőség volt számunkra, összemérhettük magunkat olyan erős csapatokkal, mint a Real Madrid, a Bayern München és a Cibona, egy csodálatos városban, Székesfehérváron. Nagyon kemény mérkőzéseket játszottunk, de ez adta meg az aranyérem igazi súlyát - mondta Vanja Marinkovics, a 2014-es torna MVP-je, aki azóta már a Partizán Belgrád felnőtt csapatában is játszott.

A tavalyi torna döntőjében a Partizán Belgrád (képünkön az idei csapat) nagy meglepetésre legyőzte az esélyesebb Real Madridot (Fotó: Partizán Belgrád)

Ám ami sportdiplomáciai szempontból viszont hatalmas elismerést jelent: a Real Madrid Akadémia elnöke, Alberto Angulo kedden arról értesítette a fehérvári szervezőket, hogy az üzleti tárgyalásait, hivatali elfoglaltságait lemondva, szombaton inkább Székesfehérvárra érkezik, mert személyesen szeretné látni a torna két utolsó napját!

Kell-e ennél nagyobb elismerés egy világhírű szakembertől, a Real Madrid egykori csapatkapitányától, a spanyol válogatott kiválóságától, és a tavalyi tornával kapcsolatban két fiatal kosarastól? Ugye, hogy nem. És vélhetően hasonló szájízzel távoznak majd Székesfehérvárról a csütörtökön kezdődő, immár a harmadik - Európa talán legrangosabb - korosztályos rendezvényének a résztvevői. Ami a rangját illeti, a szervező Sportopus ismét biztosítja a színvonalat, hiszen a spanyol Real Madrid, a német Bayern München, a szerb Partizán Belgrád és a horvát Cibona Zágráb visszatérő vendégnek számít a magyar válogatott és a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia mellett. Új színfoltot jelent a szintén spanyol Lucentum Alicante, valamint az angol Oaklands College Wolves BA. A szervezők elkészítették a csoportbeosztásokat és a torna menetrendjét minden mérkőzésnek a Vodafone Sportcentrum ad otthont, a belépő ingyenes , ami az alábbi: az A csoportban a Real Madrid, a Bayern München, a DKKA és az Oaklands, a B csoportban az U16-os magyar válogatott, az Alicante, a Partizán Belgrád és a Cibona Zágráb szerepel.

A program, január 29., csütörtök, 12 óra: Dávid Kornél KA- Bayern München, 14.15: Magyarország -Cibona Zágráb, 16.30: Partizán Belgrád -Alicante, 18.30: ünnepélyes megnyitó, 18.45: Real Madrid- Oaklands. Péntek, 12 óra: Cibona Zágráb -Alicante, 14.15: Dávid Kornél KA Oaklands, 16.30: Partizán Belgrád -Magyarország, 18.45: Real Madrid -Bayern München.

Szombat, 12 óra: Magyarország -Alicante, 14.15: Bayern München- Oaklands, 16.30: Dávid Kornél KA -Real Madrid, 18.45: Partizán Belgrád -Cibona Zágráb.

Vasárnapi helyosztók, 9.30: A csoport 4. helyezettje B csoport 4. helyezettje a 7. helyért, 11.45: A3 B3 az 5. helyért, 14 óra: A2 B2 a 3. helyért, 16.15: A1 B1 az első helyért, 18 óra: díjkiosztó.

A szervezők az idén is megajándékozzák a mérkőzésre szervezetten kilátogató iskolai csoportokat különböző sportszerekkel, míg a torna fő támogatója, az Alföldi Tej különböző termékekkel kedveskedik a nézőknek. Azok az érdeklődők, akik a mérkőzéseket nem tudják a helyszínen megnézni amennyiben műszaki jellegű akadályok nem gátolják , élő internetes on-line közvetítésben láthatják az összes találkozót.

A Sportopus ők hozták Fehérvárra tavaly ősszel a Real Madrid felnőtt csapatát is által szervezett sporteseménynek szerte Európában kiváló híre ment, sőt, már Amerikában is jegyzik a tornát.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!