Kosárlabda

2014.09.22. 18:35

Alba Fehérvár: fegyelmezettebben kell kosarazni

A mögöttünk álló hét végén Privigyén szerepelt felkészülési tornán az Alba Fehérvár kosárlabda-csapata. Marcel Tenter együttese mindhárom meccsén kikapott, de tanulságos volt a túra a játékosok számára is.

Bobory Balázs

Supola Zoltán (jobbra) irányítóként sem jött zavarba

A német Göttingentől 85-78-ra, a szlovén KK Rogaskától 78-75-re, végül a szlovák Prievidzától 75-50-re kapott ki a privigyei nemzetközi tornán az Alba Fehérvár.

Az eredményességgel ugyan nem lehet büszkélkedni, azonban voltak objektív okai a vereségeknek.

Simon Balázs sérülés miatt már el sem utazott velünk a tornára, a másik irányítónk, Tóth Péter pedig a második meccs elején vált harcképtelenné - mondta Supola Zoltán, aki viszont az összes mérkőzésen pályára lépett. Többnyire nekem kellett irányítani, igyekeztem helytállni ebben a szerepkörben is. A német és a szlovén élvonalbeli ellenféllel szemben győzelmi esélyünk volt, de sajnos nem voltunk eléggé fegyelmezettek, előfordult, hogy teljesen mást csináltunk a pályán, mint amit néhány pillanattal korábban kértek tőlünk. Ezen a téren mindenképpen javulnunk kell. A Privigye ellen másfél hete negyven ponttal nyertünk, vasárnap azonban 25-el kikaptunk. Azt hiszem, fizikálisan és mentálisan is elfáradt a csapat a torna zárómeccsére.

Természetesen az Albának nem most kell csúcsformában játszania, hanem néhány hét múlva, a bajnoki nyitány alkalmával.

- Sokat dolgozunk, ha az edzőmérkőzéseken jelentkező hibákat sikerül kijavítani, akkor erős csapatunk lesz ebben a szezonban - folytatta Supola. Egyelőre úgy tűnik, egységes a társaság, szerencsére senki sem különcködik, egy irányba húzunk. Jó lenne ismét döntőt játszani a magyar bajnokságban.

A fehérváriakra természetesen további tesztelés vár, csütörtökön Nyíregyházára utaznak a kék-fehérek, ahol újabb felkészülési mérkőzések várnak rájuk.

- Nem is lehet más a célunk, mint a játékunk csiszolása, finomítása. Természetesen jó lenne nyerni is, hiába járunk még csak a felkészülési időszakban, a siker jót tehet a lelkeknek. Az is igaz, hogy amikor bajnokok lettünk, sorozatban tíz előszezonbeli összecsapást vesztettünk el. Remélem a bajnokságra most is minden összeáll, és sikerül szép szezont futni.

Marcel Tenter, az Alba vezetőedzője is ebben reménykedik, no meg abban, hogy a hétvégi, nyíregyházi tornán már minden játékosára számíthat, mert az elmúlt napokban, hetekben, igazán tizedelték a keretet a sérülések. Simonon és Tóth Péteren kívül Kovács Ádám is megbetegedett, de remélhetőleg ő is meggyógyul a következő megmérettetésre. Az eredmény még mindig másodlagos lesz, de így is fontos lenne jól szerepelni a nyíregyházi tornán. Nem csak a játékosok, hanem a szurkolók lelke miatt is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!