Kosárlabda

2016.06.10. 18:10

Fehérváron bajnok az Olaj

Székesfehérvár - A keddi, szolnoki vereség után mindenképpen nyernie kellett a Fehérvárnak, ami a döntő negyedik meccsén nem sikerült, 3-1-es összesítéssel bajnok a Szolnoki Olaj KK.

Horog László

A hétközi, alföldi találkozón 2-1-re alakította a három győzelemig zajló párharcot a bajnoki címvédő Olaj, tehát a fehérváriaknak feltétlenül nyerniük kellett pénteken kora este, hogy a legfényesebb medálról szőtt álmaik ne szálljanak el. Az utóbbi hetekben már sérüléssel küzdő kanadai irányító, Kenny Chery fájós lába miatt nem tudta vállalni a játékot, ami érzékeny veszteséget jelentett a hazai oldalon. Ellenben visszatért a bedobó Anthony Myles, aki a keddi, idegenbeli ütközetet eltiltás miatt kihagyta, az alföldi Milosevic társaságában. Büntetésüket letöltötték, természetes volt, hogy számítottak rájuk szakvezetőik. A hazai közönség által a kezdés előtt hosszasan éltetett - legutóbb, Szolnokon 30 pontot dobó - center, Lóránt sikeres büntetői nyitották a derbit, a folytatásban is elemében volt, a túloldalon Vojvoda és Milosevic is életjelet adott magáról, 6-2-ről egyenlített a vendég, sőt, Milosevic pontjaival vezetett. Myles dobásai nem mentek be, Vojvoda távoli triplája viszont a gyűrűbe hullt, 6-11. Myles büntetőit nem hibázta, Gregory zsákolt, Jones hármast dobott, Dzunic időt kért (8-16). Borisov távoli kísérlete is célt ért, Pearsoné nem. Dzunic becserélte, majd lehívta a pályáról centerét, Wrightot, s hosszasan magyarázta neki elvárásait. Lóránt betalált kintről és bentről, Ivkovic kikérte első idejét (15-19). A vendégek két kosara zárta az első negyedet, sőt, a folytatásban Borisov és Keller révén 12 ponttal meglépett a vendég, 17-29. Markovic volt eredményes, a túloldalon Vrbanc sem hibázott, rendkívül magabiztosan dobtak a látogatók, Borisov újabb hármasa nyomán Dzunic ismét időt kért, 20-35. Őrizte megnyugtató előnyét a piros-fekete alakulat, a hazai B-közép agresszívabb játékra buzdította övéit. Harcoljatok! - skandálták. Vojvoda lehetetlen szögből is eredményes volt (26-44), Lóránt válaszolt ugyan, a társak nem nőttek fel mellé. Myles és Spurlock révén zárkózott a hazai gárda, Ivkovic időt kért, 33-44.

Félidőben 37-49 állt a táblán, köszönhetően annak, hogy a szolnokiak a játék minden elemében jobbak voltak. A nagyszünet után a különbség nem csökkent, a hazaiak 3, a látogatók 11 pontot szórtak zsinórban, húsz egységgel elléptek. A vendégszektort megtöltő szolnokiak érthetően skandálták a jelentős differenciát, a TLI-Alba drukkerei pedig próbálták tűzben tartani kedvenceiket: Soha ne add fel! Harcoltak is a fehérváriak, de tovább nőtt a vendégek előnye, a Fehérvár Supola jóvoltából jött közelebb (47-62), Ivkovic pedig időt kért. Tóth Péter fontos kosaraival tízen belülre került az Alba (57-66). A záró tíz percben felváltva estek a kosarak, aztán Spurlock hármasával lőtávolon belülre érkezett a kék-fehér egylet, 63-68. Pearson pontjaival pedig még közelebb, a vezetést is átvehették volna, de több labdát is eladtak, elhamarkodták dobásaikat. A vendégek is hibáztak, Lóránt pontjaival zárkózott a vendéglátó, Milosevic kosara nyomán (70-75) Dzunic időt kért. A végjátékban elképesztő izgalmak következtek, végül két ponttal nyert, ezzel bajnok a Szolnok.

TLI-Alba Fehérvár-Szolnoki Olaj KK

76-78 (15-23, 22-26, 20-17, 19-12)

Alba Regia Sportcsarnok, 2000 néző

Játékvezetők: Cziffra, Papp, Frányó (Hartyáni Zs.)

TLI-Alba Fehérvár: Simon B. -, Myles 8/6, SPURLOCK 15/12, Pearson 12, LÓRÁNT 16/3. Csere: Wright 2, Supola 9/6, Tóth P. 7/3, Csorvási 2, Markovic 5. Vezetőedző: Dzunic Branislav

Szolnoki Olaj KK: VOJVODA 20/6, Vrbanc 11/6, Kovács P. - MILOSEVIC 11, Keller 9. Csere: BORISZOV 20/12, Jones 5/3, Gregory 2. Vezetőedző: Ivkovic Stojan




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!