Kosárlabda

2015.04.01. 18:54

Alba Fehérvár: fény az alagút végén

Szeged - A kosárlabda NB I A csoportjában, a bajnokság középszakaszának 6. fordulójában a Naturtex-SZTE Szedeák otthonában pattogtatott a TLI-Alba Fehérvár.

Ferencz Balázs

Naturtex-SZTE-Szedeák - TLI-Alba Fehérvár 86 -98 (20-12, 21-22, 27 32, 18-20)

Szeged, 500 néző, vezette: Papp P., Hegedüs, Válé.

Szeged: JEREMINOV 21/6, Molnár A. 2, CIRIC 30/12, Stefanovic 6/3, Balaban 21. Csere: Mike, Molnár B., Kuntic 6. Edző: Nikola Lazic.

Fehérvár: Tóth P. 6, KOVÁCS Á. 14/6, SUPOLA 12/6, KROMAH 23/15, Csorvási 5. Csere: SIMON 14/9, Gilchrist 6, Juhos 8, Mitchell 10/6. Vezetőedző: Góbi Henrik.

Lasan Kromah (fehérben) 23 pontot szórt Szegeden, hárompontosai nagy lendületet adtak
Fotó: Molnár Artúr

Nem lehetett kellemes a TLI-Alba Fehérvár csapata számára a szegedi kirándulás, hiszen annak tudatában léptek pályára az NB I középházában a fehérváriak, hogy nincs lehetőségük a hibázásra. Az utolsó szalmaszál után kaptak Tóth Péterék, hiszen a Szedeák legyőzése kötelező feladat volt ahhoz, hogy Góbi Henrik legényei tovább szövögethessék álmaikat a rájátszásról.

A fehérváriak fegyelmezett védekezésre, gyors játékra készültek, azonban az álmodozásból sokáig nem ébredeztek, a Szeged egy triplával nyitott Stefanovic révén, majd az Alba csak negyedik kísérletére süllyesztette a labdát a gyűrűbe. A hazaiak jól védekeztek, Supoláék nehezen találták az utat a szegedi palánkhoz, a Naturtex pedig előszeretettel dobálta a hárompontosokat. Góbi Henrik a 4. percben, 12-4-es hátrányban kért időt először, de a Szeged továbbra is lendületben maradt és 13 pontos előnyre tett szert. A negyed végére pontosabb lett az Alba játéka, és nyolc pontra (20-12) olvasztotta a hátrányt. A második periódus Juhos büntetőivel indult, majd a Szedeák továbbra is dobálós kedvében maradt. Azonban hamar, és talán időben kedvüket szegték a vendégek. A fehérváriak apró lépésekkel ugyan, de fokozatosan kapaszkodtak, a Szedeák rendületlenül, de már hibázva próbálkozott a triplákkal, a megszerzett labdákkal pedig Csorvásiék éltek. Öt pontra jött fel az Alba, de a hazaiak a nagyszünet előtt nem engedték közelebb riválisukat (41-34). Gilchrist kimaradt közelijével indult a harmadik felvonás, majd az amerikai meglökte saját edzőjét, Góbi Henriket, aki az öltözőbe parancsolta magáról megfeledkező játékosát. A közjáték jót tett az Albának, ismét megközelítette a hazai egyletet. Sőt, a játékrész derekától ültek a fehérvári triplák, Sorozatban Simon, Kovács és Kromah is betalált távolról, és már csak egy pont volt a két csapat között. A negyedvégi rohanásban az Alba kihasználta a Szeged szellős védekezését és lélektani előnnyel indulhatott az utolsó negyedre (68-66). Kromah rögtön egy hármassal indított, és először vezetett a Fehérvár! Elképesztő izgalmakat hozott a végjáték. Kromah a tizedik vendégtriplát is elhelyezte (71-78), de aztán pillanatnyi megingást kihasználva magára talált a Szeged. Ciric remekül büntetőzött, és a hármasai is ültek, a Szedeák készült fordításra. Balaban ezt meg is tette, majd Kromah egy újabb triplával visszavette a fórt. Az utolsó két percben már csak az Alba Fehérvár volt a pályán, és alázatos munkával begyűjtött győzelmével továbbra is reménykedhet a rájátszásban.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!