Kosárlabda

2014.11.21. 15:10

Győzni megy a Tisza partjára a TLI-Alba Fehérvár kosárlabda csapata

Székesfehérvár - Szombaton 18 órakor Szegeden mérkőzik a TLI-Alba Fehérvár kosárlabda csapata. Eddig nem ment az albásoknak idegenben, most szakíthatnak e hagyománnyal...

Silye Sándor

A fehérváriak két alkalommal léptek idegenben pályára, a ZTE-től 74-71-re, a Pécstől 98-79-ra kaptak ki. Az Alba a tabella 5. helyét foglalja el 4 győzelemmel, 3 vereséggel, míg a SZEDEÁK a 8., és 3 győzelem mellett négyszer maradt alul. A fehérváriaké a jobb csapat, de a Szegedet a hazai pálya segítheti. A Tisza-partiak otthon a Kaposvár, és a MAFC együttesét győzték le, a Kecskeméttől vereséget szenvedtek. Székely Norbert, a TLI-Alba új mestere szerint:

- A rendelkezésünkre álló két napban nem volt értelme bármilyen változtatásnak, Ricsi vezette az edzéseket, mert ha most belenyúlunk az eddigi munkába, az összevisszaságot eredményezne. Hétfőtől más lesz a helyzet, két hetünk lesz arra, hogy lerakjuk a közös munkánk alapjait. Mindenképpen szükséges változtatni, az első a védekezés lesz. Az egyéni védekezésnek kulcsszerepe van, de legalább annyira lényeges, hogy miképpen segítjük egymást, miképpen tudunk váltani a helyzetnek megfelelően.

Csorvási Milán győzni megy haza Szegedre az albásokkal Fotó: Csorvási Milán

A MAFC ellen szerzett 98 pont jó, de néhány szép villanástól eltekintve nem minden esetben felépített támadásokból születtek a találatok...

- A kosárlabda végtelenül egyszerű játék, a lényeg, hogy azt a nagy labdát legyen aki bedobja abba a kicsi gyűrűbe. Minden hogyan, a lényeg az, hogy menjen be! Hiszem, hogy az egyéniségeknek ebben nagy szerepe van, mert az egyéniségek döntenek az utolsó pillanatban, de csak a csapat jó játéka, a jól elosztott támadás hozhat eredményt.

Székely Norbert elmondta még, a Szeged veszélyes csapat, rutinos játékosokkal. A Fehérvárnak hosszabb a kispadja, több bevethető kosárlabdázó áll a rendelkezésére, így jobban bírják majd a végjátékot. Tudja: nehéz 40 perc vár a csapatra, de azt tapasztalta, hogy mindenki győzni akar, ami természetes. Wood sérülése miatt nem játszhat, így azoknak kell kiharcolni a győzelmet, akik a MAFC ellen nyertek. A szakvezető szerint jó csapatjátékkal lehetnek sikeresek, szükséges, hogy a mérkőzés ritmusát ők diktálják. Ezt jó védekezéssel tehetik meg, és fontos, hogy a palánk alatt, és a mezőnyben olyan helyzeteket alakítsanak ki, hogy a komfort zónában jól tudjanak dobni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!