Kosárlabda

2015.09.02. 18:47

Győzött a Komarno az Alba otthonában

Székesfehérvár – A szlovák első ligában érdekelt révkomáromi gárdát fogadta első edzőmeccsén az újjáalakuló Alba Fehérvár. A hazaiak 79-78-ra kikaptak.

Horog László

Az első kosárváltás után Lóránt triplájával a hazaiaknál volt az előny. Lóránt a folytatásban is ügyeskedett, ellenben a látogatók képtelenek voltak a gyűrűbe találni, 11-2-es hazai vezetésnél kért időt Andjelko Mandic. Lóránt ismét elsüllyesztett egy triplát, magabiztosan vezetett az Alba, ráadásul az új amerikai légiós, Kenny Chery is megkezdte a pontgyártást. Feljöttek a vendégek,  mert sokat hibáztak a hazaiak, aztán Lóránt pontjaival ismét komolyabb lett az előny. A vendégek kapaszkodtak ismét, Marcin dupláival araszolt előre a Komarno, Umipig triplájával pedig egy pontra feljött, Dzunic azonnal időt kért. Pontatlanul dobtak Tóthék, a félidő zárása előtti másodpercben vezetett először a vendég, Umipig hármasával, 39-42. A második félidei hazai rövidzárlat után Markovic és Csorvási pontjaival egyenlített az Alba. Lóránt révén vezetett a Fehérvár, igaz, nem sokáig. Alawoya szemfüles pontjaival ellépett a Komarno, Dzunic időt kért, igyekezett rendezni a sorokat. A percek múltával sem került fölénybe egyik brigád sem, Umipig duplájára Chery reagált a dudaszó előtti pillanatokban (78-78). Úgy tűnt, hosszabbítás következik, ám egy másodperccel a vége előtt büntetőkhöz jutott a Komarno, Umipig az egyiket bedobta, egy ponttal nyert az MBK.

TLI-Alba Fehérvár–MBK Rieker Komarno 78-79 (22-15,17-27,24-21,15-16)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!