Kosárlabda

2015.10.08. 13:34

Spurlock négy triplát dobott Körmenden

Székesfehérvár - Győztes pozícióból veszítette el második bajnokiját is a TLI-Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata, ezúttal Körmenden.

Horog László

A szombati, Zalakerámia ZTE elleni, hosszabbításos, 91-89-es vereség után Körmenden volt jelenése a kék-fehéreknek. Hazai ünneppel kezdődött. A dunaszerdahelyi futballisták iránti tiszteletből, Szombathelyi Tamás tolmácsolásában Körmenden is felcsendült az Ismerős arcok által komponált melódia, a Nélküled. A dal oly mértékben hozta lendületbe a hazai kosarasokat, hogy 14-0-ás rohammal indítottak, s a folytatásban sem utalt arra jel, hogy gondjaik lehetnek. Azonban nagyszünet után hatalmasat javult a fehérváriak játéka, Spurlock beszórt négy triplát, igaz, pontjai után addig ünnepelte magát, míg az ellenfél a túlsó palánknál betalált. A végjátékra 4-5 pontos fehérvári előnnyel fordultak a felek, ám a sorsdöntő helyzeteket megint elhibázták az albások, balszerencsés, 77-76 arányú vereséget szenvedtek.

Tristan Spurlock (a labdával) négy triplát dobott Körmenden

- Az első meccset is a végjátékban szúrtuk el, sajnos a másodikat is. Meg kell tanulnunk nyerni. Ami bíztató, hogy rossz kezdés után felálltunk, a végjátékra előnnyel fordultunk, komoly esélyünk volt a győzelemre. Az akarással nem volt gond, a fiúk mindent megtettek. Bízom abban, hogy a folytatásban ezeket az egylabdás mérkőzéseket megnyerjük - közölte Dzunic Branislav az Alba mestere.

A csapatkapitány, Simon Balázs szerint is a kezükben volt a győzelem. Az elején mindent elrontottunk, ám a hazaiak 14-0-ás vezetésénél is éreztem, lehet keresnivalónk, ha a dobásaink bejönnek. A második félidőben át is vettük az irányítást, amit rádobtunk, az bement, magabiztosak voltunk. A végén sajnos megint hibáztunk, meggyőződésem, az ilyen összecsapásokat a későbbiekben megnyerjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!