Kosárlabda

2015.10.05. 17:27

TLI-Alba Fehérvár: javítani kell Körmenden

Székesfehérvár - Szerdán 18 órakor, Körmenden van jelenése a TLI-Alba Fehérvár együttesének, amely a szombati vereség után javítani szeretne.

Horog László

Dzunic Branislav érthetően nem volt elégedett a szombati eredménnyel. Szerdán már javíthatnak
Fotó: Molnár Artúr

A szombat esti, meglehetősen apatikus hangulat után hétfőn már oldottabb volt a légkör a Gáz utcai csarnokban. A kanadai irányító, Kenny Chery volt a legboldogabb, ugyanis a szombati, fővárosi vizsgálatok után az orvosok engedélyezték pályafutásának folytatását, azzal a feltétellel, hogy a 23 éves irányítónak fél évente szigorú kontrollon kell megjelennie.

- Örülök, hogy minden jól alakult. Nehéz napokat éltem át, nem edzhettem és az első bajnokin sem lehettem ott a parketten. Szerdán játszhatok, remélem, hasznára leszek a csapatnak. Végre bemutatkozhatok a fehérvári együttesben - mondta a játékos, aki a ZTE elleni derbit a kispadon, melegítőben figyelte.

Kora délután megérkezett Texasból a 3-as és 4-es poszton is bevethető Shawn Glover is, aki egyhónapos szerződést kötött. Nem volt fitt a kora esti tréningen, amit a Vidámparki csónakázó- és horgásztónál található, vadonatúj MKOSZ-teremben tartottak, ugyanis a csapat otthonában, a Gáz utcai Sportcentrumban rendezvényt tartottak.

- Az utazás nem volt kellemes, vasárnap, kora délután indultam Dallasból, Amszterdamban szálltam át, majd érkeztem hétfőn, kora délután Budapestre, aztán Fehérvárra. Sok információm nincs a magyar kosárlabdáról és a csapatról, remélem, minél hamarabb felveszem a ritmust - közölte Shawn Glover, akinek a hosszú utazás és az időeltolódás okozta átállási nehézségek miatt nem volt túl sok kedve a beszélgetéshez.

A 25 éves kosaras azért azt elmondta, a tavalyi szezonban, a spanyol másodosztályban, a Palma Air Europa együttesében 15-16 pontot átlagolt a mérkőzéseken, hasonlót vár magától itt is, illetve még jobb mutatót. Úgy gondolja, a magyar élvonalban komolyabb a nívó, szerinte a magyar NB I számára kimondottan előrelépés a hispán második vonalhoz képest.

Amennyiben a játékengedélye időben megérkezik, ott lehet a parketten Körmenden. A klub vezetői optimisták.

- Örülök, hogy irányítónk, Chery folytathatja karrierjét, bízom abban, hogy jól mutatkozik be. A ZTE elleni, balszerencsés vereséget jó lenne azonnal feledtetni, bár tudjuk, hogy a Körmend az esélyese a szerdai mérkőzésnek. Nem lesz könnyű dolgunk, de mindent meg fogunk tenni a siker érdekében - közölte Dávid Kornél, a TLI-Alba Fehérvár szakmai igazgatója.

Az együttes vezetőedzője, Dzunic Branislav jó meccset vár a szerdai, vasi derbin.

- Biztos, hogy nagy csata lesz. A nyári, felkészülési mérkőzések, valamint az első, bajnoki forduló alapján a Körmend erős csapat, amely komoly tényezőnek számít a bajnokságban. Ezzel együtt is győzni szeretnénk náluk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!