Kosárlabda

2015.05.27. 13:36

Jöhet egy újabb Dzunics-korszak?

Székesfehérvár - Véget ért a 2014/15-ös férfi kosárlabda bajnokság. A Szolnok bajnoki címével lezárult egy korszak, s már a csapatok háza táján körvonalazódhat a jövő. Székesfehérváron is megmozdult valami.

Ferencz Balázs

A Szolnoki Olaj kosárlabda együttese története során hatodszor ülhetett fel a sportág honi trónjára, miután a bajnoki döntőben legyőzte a Kecskemét alakulatát. A bronzérem Paksra került, ahol a Fehérváron korábban bajnoki aranyig és Magyar Kupa-győzelemig jutó Dzunics Braniszlav volt a vezetőedző.

- Szép ez az eredmény - mondta elégedetten a Belgrádban tartózkodó szakember. - Ebben a csapatban több is volt, de a körülmények nem kedveztek nekünk. A középszakaszban két center és egy külföldi nélkül játszottunk, így ennek tükrében a bronzérem sikerként értékelhető. Bravúrgyőzelmeket értünk el - fogalmazott Dzunics, akinek paksi eredményeit a fehérvári kosarasok tét nélkül figyelhették.

Dzunics Braniszlav sikerként értékeli a bronzérmet, de távozik

A TLI-Alba Fehérvár csapata a szürke hétköznapok edzéseivel múlatta az időt, míg a vetélytársak a minél előkelőbb helyekét viaskodtak, a kék-fehérek nem jutottak a rájátszásba. Cser-Palkovics András polgármester a múlt héten már sejtette, hogy új alapokra kívánják helyezni a fehérvári kosárlabda struktúráját, de mindenek előtt csatasorba kell állítani azt az edzőt, aki már bizonyított Fehérváron. Nem kell ceruzát rágcsálva morfondírozni azon, hogy ki jöhet szóba a vezetőedzői poszton. Dzunics Braniszlav már bizonyított a koronázó városban, ráadásul nem marad Pakson.

- Több opció is létezik, több csapat is megkeresett már, s nem titok, hogy a Fehérvár is köztük van - válaszolt őszintén Dzunics. A tárgyalásokon már túl vagyunk, gondolkodni kell, senki nem akar kapkodni.

Az edzőt a körmendiek is invitálták, de talán az érzelmi motiváció Székesfehérvár esetében erősebb lehet.

Nagyon régóta élünk Magyarországon a családdal, lassan lehet, hogy meg kellene állapodnunk valahol, és nem titok, Székesfehérváron éreztük talán a legjobban otthon magunkat - nyilatkozta Dzunics a bb1.hu oldalain. Vagyis úgy tűnik komoly az esély arra, hogy az Albát 2012/13-as idényben bajnoki címre és kupagyőzelemre vezető tréner visszatér a Gáz utcába.

A klub részéről Halm Rolland a TLI-Alba Fehérvár szakosztály igazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy az egyesület csütörtök délutáni elnökségi ülésén foglalkoznak a kosárlabda csapat jövőjével is, így pénteken talán már konkrétumokról is be lehet számolni.

Ami biztos: a csapat magyar játékosai május 31-ig dolgoznak Góbi Henrik megbízott edző irányításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!