Kosárlabda

2016.05.23. 15:25

Kedden este újra összecsap a Fehérvár és az Atomerőmű

Székesfehérvár - A kosárlabdázók elődöntős párharcában 1-1-re áll a Fehérvár és az Atomerőmű. Kedden ismét egymásnak feszülnek.

Horog László

A TLI-Alba nyugodtan vezethetne 2-0-ra is, ha jobban figyel a szombati végjátékban. A meccsen gyakorlatilag végig a hazaiak vezettek, de a végjátékra fordulva egyenlített a vendég és több lehetősége volt, hogy a maga javára fordítsa a találkozót. Ha pontosabbak, kedden, hazai pályán lezárhatták volna a párharcot, ezzel szemben biztos, hogy pénteken megint Paksra kell látogatniuk. Ha akkor sem nyernek, vasárnap, születik döntés arról, melyik fél kezdi jövő szerdán a finálét.

A center Ryan Pearson (középen) volt a csapat legjobbja Pakson (Fotó: Molnár Artúr)

De ezzel kicsit előreszaladtunk. Ami biztos, a május 24-én, 20.15-kor kezdődő, Gáz utcai találkozón a fehérváriak számítanak esélyesnek, az első elődöntőből kiindulva. Akkor ugyanis átszaladtak a tolnaiakon, akik csak asszisztáltak, a kék-fehérek az első tíz percben lerendezték a nyitott kérdéseket. Ezért is voltak optimisták az albás drukkerek, hogy kedvenceik gyorsan lerendezik a párharcot. Az biztos, a szombatinál jobb játékra lesz szükség a győzelemhez. A hétvégi derbit kihagyó bedobó, Luka Markovic visszatérhet, letöltötte egymeccses, automatikus eltiltását, amit azért kapott, mert múlt szerdán verbális közelharcba keveredett Will Tamással. Az utóbbi két hétben sérüléssel bajlódó Jerrell Wright is pályára léphet, valamint nem kizárt, hogy visszatér porcműtétje után Supola Zoltán is, aki immár teljes intenzitással gyakorol.

- A hétvégén abban hibáztunk, hogy túl sok, távoli dobást engedélyeztünk ellenfelünknek, akik a lehetőségeket ki is használták. Nekünk is volt elég lehetőségünk, de ezeket nem tudtuk megfelelő százalékban értékesíteni. A védekezésünkben keletkezett hibákat igyekszünk kijavítani, remélem, a harmadik elődöntőn körültekintőbbek leszünk a saját térfelünkön. Nyerni szeretnénk. Megnéztük a legutóbbi mérkőzés felvételét, részletesen kielemeztük a történteket - közölte Góbi Henrik, a Fehérvár másodedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!