Kosárlabda

2015.10.06. 12:35

Körmenden a Fehérvár - Dzunic Branislav immár négy külföldi játékosra számíthat

Székesfehérvár - A hétvégén kikapott a Zalaegerszegtől, szerdán este viszont nyerni készül a TLI-Alba, amely Körmenden lép pályára.

Horog László

Az egyiknek sikerült, a másiknak nem. Az Egis Körmendnek összejött, ami a fehérváriaknak nem: győzelemmel rajtoltak a kosárlabda bajnokságban. A nyugatiak délre látogattak és begyűjtötték a pontokat, 83-69-re diadalmaskodtak. Főként Joshua Duinker és Cole Dickerson volt elemében, előbbi 22, utóbbi 21 pontot gyűjtött, a trásak tíz pont alatt maradtak.

A TLI-Alba Fehérvár hazai pályán szenvedett hosszabbítás után, szenvedett roppant fájó, 91-89-es vereséget a Zalakerámia ZTE-től. Ez volt az egyetlen derbi a nyitófordulóban, amelyen nem a házigazda győzedelmeskedett. Túl sok idő nem maradt a kesergésre Fehérváron, lévén szerdán, 18 órakor már Körmenden van jelenése a gárdának.

Shawn Glover tavaly a spanyol második ligában pattogtatott

- A csapataimmal nem szoktam vereséggel kezdeni a bajnokságot, nem is tudom, mikor következett be hasonló. Izgalmas, fordulatos mérkőzést vívtunk a zalaiakkal, amelyen mindegyik fél megérdemelte volna a győzelmet, ugyanis kifejezetten sokat tett a győzelemért. Nagyon akartuk a sikert, emiatt kissé görcsössé váltunk, akadtak szituációk, főleg a végjátékban, amikor higgadtabb döntéseket kellett volna hoznunk. Például a büntetőknél, ha azokat bedobjuk, miénk a meccs. Szerdán már Körmenden kell bizonyítanunk, a házigazda nagyon erős csapat, a felkészülési mérkőzéseken, valamint a nyitófordulóban, Szegeden mutatott játéka alapján meggyőződésem, komoly tényező lesz a bajnokságban. Ezzel együtt is megpróbálunk nyerni, más célunk nem is lehet, bárhol is lépünk pályára - közölte Dzunic Branislav, a TLI-Alba vezetőedzője.

Az első mérkőzésen mindössze két külföldi állt a szakember rendelkezésére. Hétfőn délután megérkezett Shawn Glover, valamint Kenny Chery is engedélyt kapott az orvosoktól pályafutásának folytatására. Utóbbi biztosan ott lesz a parketten, Körmenden, előbbi pedig akkor, ha papírjai időben megérkeznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!