Kosárlabda

2014.09.19. 11:12

Közeledik a dátum, amikor pályára lép a Real Madrid

Szinte már csak napok kérdése, hogy a Vodafone Sportcentrum parkettján megcsodálhassák a fehérvári kosárlabda barátok a nyolcszoros Euroliga győztes, és 31-szeres spanyol bajnok Real Madrid Baloncesto csapatát, mely az Alba Fehérvár együttesével találkozik.

Káldor András

Közeledik október 8-a, és már egészen biztos, hogy a királyi gárda tiszteletét teszi a Királyok Városában. A pénteken megrendezett sajtótájékoztatón ezúttal nemcsak a mérkőzés szervezésében élen járó Sportopus Kft. képviselői, hanem maguk a főszereplők, Simon Balázs csapatkapitány, és Marcel Tenter vezetőedző is jelen voltak. Megtudhattuk, hogy szeptember 22-én, hétfőn reggel 9 órától indul a szezonbérlet árusítás a klubnál, és azok, akik ezzel a lehetőséggel élnek előnyt élveznek azokkal szemben, akik csak a mérkőzés kedvéért látogatnak el a csarnokba. Az óriási érdekelődésre való tekintettel, nagy valószínűséggel egy nap alatt elkelnek majd a belépők, a hírek szerint legalább két-három csarnokot meg lehetne tölteni, annyian szeretnék megtekinteni a meccset. Halm Rolland az Alba Fehérvár szakosztály-igazgatója kiemelte, hogy szerették volna, ha azok, akik 10-15 éve a klub mellett állnak ne maradjanak ki ebből az élményből. —  A bérletek ára 13-28 ezer forint között mozog. Újdonság, hogy a sportörvény értelmében idén már plasztikkártyás bérleteket bocsájtunk ki, amelyen a személyi adatokat fel kell tüntetni.

Az összecsapásra szerdától lehet a jegyeket megvásárolni, 10-14 óráig a Vodafone Sportcentrumban az Alba Fehérvár bérleteseinek biztosítanak erre lehetőséget, majd ezt követően 14 órától a Tourinform Irodában, pedig a fennmaradó tikettekhez lehet hozzájutni.

— 16 órától lesz a mérkőzés napján a kapunyitás, érdekesség, hogy a szerződés értelmében, a büfében kizárólag a Real szponzoraként feltüntetett spanyol sört lehet majd árusítani, így is fokozva a spanyolos hangulatot. – tájékoztatott Tonk Emil szervező.

Dávid Kornél klubelnök öt idényen keresztül erősítette a Tau Ceramica, valamint a Gran Canaria együtteseit, úgyhogy több alkalommal is találkozott játékosként leendő ellenfelükkel. — Örülünk annak a lehetőségnek, hogy Fehérváron köszönthetjük Európa egyik legjobb csapatát. A Madrid nagy riválisunk volt, Andrés Nocionival egy csapatban játszottam említeni, de a jelenlegi keretükből Felipe Reyes, és Sergio Rodríguez ellen többször is játszottam.

A kisebb combsérüléssel bajlódó Simon Balázs csapatkapitány a válogatott színeiben már játszott a spanyolok ellen. — Magyar játékos számára óriási élmény lesz világbajnokok, olimpiai helyezettek ellen játszani, a bajnokság kezdete előtt. Egész biztosan sokat fogunk ebből a mérkőzésből tanulni. A pályán fogjuk érezni azt, hogy milyen lehet egy Euroligában edződő csapattal mérkőzni. Egy-egy jó megoldás akár önbizalom növelő is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!