Kosárlabda

2016.03.25. 21:05

Magabiztos hazai diadal - A TLI-Alba remek játékkal vágott vissza a két korábbi vereségért

Székesfehérvár - Két vereség után, a középszakaszban javított a fehérvári kosárcsapat, amely magabiztosan múlta felül az alapszakaszban előtte végző ZTE-t, közel 30 ponttal.

Horog László

A szezon eddigi szakaszában nem termett babér a fehérváriaknak a ZTE ellen, az albások mindkét meccsüket elveszítették. Az elsőt, az idény október eleji nyitómeccsét hosszabbításban, 91-89-re, a másodikat idegenben, 75-68-ra, azt is nagy küzdelemben, az utolsó két percben elkövetett hibák miatt. Ezek után érthetően javítani óhajtottak a bajnokság új etapjában, s az elején minden jel arra mutatott, ezzel nem is lesz hiba, gyorsan elléptek 7-3-ra, Chery és Pearson kosaraival. Főleg előbbi volt elemében, másfél perc alatt berámolt öt pontot, a túloldalon Kerpel-Fronius egy, Mohácsi két triplát dobott hirtelenjében, fordítottak a vendégek, 7-9. Lóránt közelről egyenlített, ám az utóbbi hetekben szárnyakat kapó Mohácsi újabb hármasával megint a látogatóknál volt az előny. Pontatlanul céloztak a hazaiak, aztán Lóránt jóvoltából megint a fehérváriaknál volt az előny. A centert Csorvási váltotta, dobópárbaj kezdődött, Kerpel-Fronius kintről, Chery középtávolról köszönt be, egyik fél sem tudott ellépni 1-2 pontnál többel. Supola és Markovic lépett pályára. A vendégek centere, Pantelic távolról volt eredményes, majd látványos triplát hintett Supola is, 22-20. A szolid vezetés ellenére továbbra is kapkodtak a házigazdák, Dzunic Branislav szakvezető időt kért és nyugalomra intett. Az első negyedet Markovic látványos hármasa zárta (24-21), Csorvási pedig tovább növelte az előnyt, erre Markovic is rátett egy lapáttal. Balmazovic révén közelebb lopóztak a zalaiak (28-23), mesterük, Bencze Tamás gyakran cserélt, ám nem sikerült megállítaniuk a Markovic és Supola vezérletével remeklő albásokat, 34-23. Chery helyett Simon lépett pályára irányítóban, majd Supola helyett Myles kapott bizalmat. Csorvási Milán szorgoskodott, a túlsó palánknál pedig Govens. Csorvási helyett Pearson érkezett, Lóránt helyett Wright, majd Chery, Simont váltva. Látványos összjáték után Wright zsákolt (44-36), Bencze időt kért. Spurlock nagyon tévesztett kintről, Kinney nem rontott (44-42), Dzunic azonnal magához rendelte tanítványait. Az első játékrészt Chery és Wright pontjai zárták, félidőben 48-42 állt a táblán.

Luka Markovic (fehérben) hasznosan játszott, nyolc pontot termelt a Zalaegerszeg ellen

Kinney két duplájával indult a folytatás, Chery hármasa nyugtatólag hatott, 51-46. Kinney lehetetlen szögből már a 18. pontját szerezte, a hátán cipelte társait. Chery pontjaival araszolt előre az Alba, aztán Markovic ügyeskedett, Spurlock nem találta a fonalat, helyére Wright jött a parkettre, a lepattanók szerzésénél jeleskedett, komoly fölénybe került a TLI-Alba, Lóránt menetrendszerű pontjainál úgy tűnt, a meccs eldőlt, 64-51. Elbizonytalanodtak az egerszegiek, pont nélküli időszakot követően Kerpel-Fronius távoli kosara zökkentette vissza őket a megfelelő ritmusba, a harmadik játékrészt Pantelic hárompontosa zárta, 70-59. Látványos akciók nyomán növelte előnyét a Fehérvár, Supola és Wright pontjaira nem érkezett válasz, 74-59. Elfáradt a ZTE. Öt perccel a vége előtt húszra nőtt a különbség, 82-62. Pearson hármasa ült, aztán Chery volt elemében, a túloldalon Kinney kipontozódott, Pearson büntetőivel pedig már harminc pontra nőtt a differencia. Az utolsó egy percet állva tapsolta a hazai közönség, végül 94-66-ra nyert remekül játszó TLI-Alba Fehérvár.

TLI-Alba Fehérvár-Zalakerámia ZTE KK 94-68 (24-21, 24-21, 22-17, 24-7)

Alba Regia Sportcsarnok,

Vezette: Kapitány, Frányó, Gorka

TLI-Alba Fehérvár: Chery 20/3, Myles 10, Spurlock 2, Pearson 11/3, Lóránt 13, csere: Csorvási 8, Supola 7/3, Markovics 8, Simon 7, Wright 8, Filipovics. Vezetőedző: Dzunic Branislav.

ZTE KK: Kinney 20/9, Govens 10/3, Kerpel-Fronius 12/9, Mohácsi 9/9, Pantelics 6/6, csere: Balmazovics 2, Fekete 3/3, Velkey 2, Czinger. V.edző: Bencze Tamás.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!