Kosárlabda

2016.05.24. 20:30

Magabiztos hazai diadal

Székesfehérvár - A szombati, paksi vereség után hazai pályán megint nem ismert kegyelmet a TLI- Alba, amely 2-1-re vezet az elődöntős párharcban.

Horog László

A szezonban mindkét fél hozta hazai mérkőzéseit, hol könnyebben, hol nehezebben. A múlt szerdán indult elődöntő első felvonását nagy magabiztossággal nyerte az Alba. 22 pontos különbséggel, s volt esélye szombaton, Pakson is, ám a végjátékban a hazaiak pontosabbak voltak, végül 80-76-ra nyertek. Kedden este ismét Fehérváron randevúztak az együttesek, Ryan Pearson pontjaival indult, erre Eilingsfeld válaszolt, a folytatásban is ők ketten vitték a prímet, a hazaiak négy perc játék után, Spurlock zsákolása nyomán elléptek hat ponttal, Schmidt Béla, az ASE trénere azonnal időt kért. Chery jóvoltából tovább nőtt a különbség, Pearson újabb pontjaival pedig tízre duzzadt a hazai előny, 16-6. Spurlock hármassal jelentkezett, Chery és Spurlock újabb kosaraira mindössze Medve válaszolt, pillanatok alatt 25-8-ra ellépett a házigazda, Schmidt időt kért. Myles helyett Markovic lépett pályára, azonnal pontokat szerzett, betörésből, miként a Lórántot váltó Wright is.

Őrizte megnyugtató előnyét a TLI-Alba, sőt, növelte is, az első negyedet követően 34-13 állt a táblán. Simon is jelentkezett kétpontossal, a vendégeknél Tóth Ádám és Eilingsfeld ügyeskedett, de ez mindössze ahhoz volt elegendő, hogy a fehérváriak ne lépjenek el nagyobb differenciával. Wright helyett visszatért Lóránt, Chery helyett pedig Tóth kapott bizalmat. Pearson továbbra is nagyon élt, nem csak pontokat dobott, a társakat is gyakran hozta kihagyhatatlan helyzetbe. A tolnaiaknál Robinson talált magára, majd Lóránt remekelt. Pearson hármasa elkerülte a gyűrűt, de Markovic azonnal javított, s a folytatásban is sikeresen vállalkozott dobásokra. Will tripláját követően (50-32) Dzunic kikérte első idejét, a Fehérvár látványos kosarai után Eilingsfeld pontjai zárták az első játékrészt, 56-37. Fordulás után Barnies aktivizálta magát, közelebb lopózott az Atomerőmű, de lőtávolságon belülre nem érkezett, 15 ponttal vezettek a kék-fehérek. Sőt, többel, 67-46-nál Schmidt az időkérésben látta a megoldást. Lóránt korlátlan úr volt a palánk alatt, középtávolról pedig Pearson és Chery talált be, a meccs forgatókönyve kísértetiesen hasonlított a múlt szerdaihoz. Myles zsákolt kétszer, gyors egymásutánban, Schmidt újfent időt kért, 76-52. Myles hármasa jócskán célt tévesztett, de Csorvási jókor volt jó helyen, az utolsó tíz percet 80-55-ös állással indították az együttesek. Simon látványos hármasa után Markovic zsákolt, majd a túloldalon Pearson adott nagy sapkát Watkinsnak. Közel 30 ponttal ellépett az Alba. Tóth duplájával tovább hízott a hazai előny (91-61), pályára lépett az egy hónapja, porcműtéten átesett Supola Zoltán is.

Könnyedén, 96-68-ra nyert az Alba-Fehérvár, így 2-1-re vezet a párharcban. Folytatás pénteken, Pakson.

TLI-Alba Fehérvár-Atomerőmű SE 96-68 (34-13, 22-24, 24-18, 16-14)

Székesfehérvár, 1800 néző. V.: Benczur, Győrffy, Török

TLI-Alba: CHERY 16/9, Myles 7, Spurlock 8/3, PEARSON 16, LÓRÁNT 18/3, Cs: Csorvási 4, Tóth P. 6, Markovics 9, Wright 2, Simon B. 5/3, Filipovics, Supola 5/3.

Edző: Dzunic Branislav

Paks: Dunn 5/3, Robinson 7/3, Barnies 10/6, EILINGSFELD 23/6, Tóth Á. 5. Cs: Kovács Á. 2, Watkins 4, Medve 7/3, Fomin, Will 5/3. Edző: Schmidt Béla

Kipontozódott: Csorvási (37. p.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!