Kosárlabda

2015.09.04. 13:40

Megérkezett és edzett is az Alba új játékosa, Tristan Spurlock

Néhány óra alvás után pénteken délelőtt már edzett új társaival a TLI-Alba Fehérvár új szerzeménye, Tristan Spurlock.

Horog László

A hármas és négyes – inkább utóbbi – poszton is használható, 203 centiméterre nőtt amerikai kosaras kéthetes próbaszerződést kötött a fehérváriakkal, akik szeptember 15-ig eldöntik, továbbra is alkalmazzák, vagy sem.

– Jó hangulatú, pörgős edzést vezényelt a vezetőedző. A játékosok képzettek, a klubnál mindenki barátságos, örülök, hogy itt lehetek. Nagyon remélem, az elkövetkező két hétben sikerül meggyőznöm a szakmai stábot, hogy érdemes hosszabb távon is számolni velem. Szeretném itt folytatni a pályafutásomat. Spurlock legutóbb Puerto Ricóban szerepelt. Az idei, nyári ligát végigdolgozta a tengerentúlon, a Detroit Pistons együttesében, de nem kapott szerződést az NBA-ben érdekelt csapattól.

„A D-League-ben lett volna lehetőségem bizonyítani, de sokkal komolyabb lehetőségnek ítéltem a fehérvári ajánlatot. A tervem az, hogy a következő nyáron ismét jelentkezem a nyári ligába, érzek magamnak elég erőt, hogy az NBA-ben szerepeljek. Ez még a jövő, most a jelenben az a legfontosabb, hogy a fehérvári csapatot segítsem a pontjaimmal.”

Szombaton, 18 órakor, a Komarno elleni, a Vodafone Sportcentrumban rendezendő, hazai edzőmeccsen ölti magára először a kék-fehérek szerelését. A komáriak szerdán, 79-78-ra legyőzték a fehérváriakat. A TLI-Alba szakmai igazgatója, Dávid Kornél elmondta, az erősítések természetesen folytatódnak. A négyes posztra kiszemelt, évek óta Németországban játszó amerikai kosaras kapcsán mindenben megegyeztek, ügynöke azonban arról értesítette a klubot, hogy védence mégsem szerződik a koronázó a városba.

- Mindenben megállapodtunk, a szerződést elküldtük, azonban a menedzsere jelezte, mégsem fogadják el, nem írják alá. A játékos biztosan erősítést jelentett volna, hiszen hosszú ideje szerepel a német bajnokságban, ráadásul kulcsember, gond nélkül megállta volna a helyét a magyar pontvadászatban is. Keresgélünk tovább, bízom abban, hogy rövidesen újabb légiós érkezését jelenthetjük be. Kenny Chery már itt van, szerdán bemutatkozott nálunk.A napok múltával, ahogy megszokja a körülményeket, egyre jobb lesz, s remélem, Spurlock is beváltja a hozzá fűzött reményeket. Dolgozunk tovább, erős csapatot szeretnénk összehozni a szezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!