Kosárlabda

2015.02.26. 11:14

Nagy csata várható az újabb hazai kosárrangadón

Ismét kemény feladat vár a TLI-Alba Fehérvár csapatára szombaton este 18 órakor, amikor a bajnokság alapszakaszának 24. fordulójában a KTE-Duna Aszfalt gárdáját fogadják a kék-fehérek.

Káldor András

Akik figyelemmel kísérték a múlt héten a Magyar Kupa nyolcas döntőjének küzdelmeit azzal szembesülhetett, hogy a Kecskemét együttese feltűnően simán jutott el a fináléig. Előbb a PVSK-Pannonpower, majd a fehérváriakat búcsúztató Soproni Sördögök ellen nyertek megnyugtató különbséggel, igaz a döntőben számunkra is igencsak rágós falatnak bizonyult a Szolnok csapata. Ettől függetlenül bebizonyították Sztojan Ivkovics tanítványai, hogy bárhol veszélyek lehetnek, és számolni kell velük, akár otthon, akár idegenben játszanak ellenük. Fel van tehát adva a lecke az idény közben alakulgató Fehérvárnak, amely Székely Norbert vezetőedző reményei szerint a középszakaszra, illetve a play-offra összeáll, de a KTE ellen is úgy lépnek parkettra, hogy itthon szeretnék tartani a bajnoki pontokat. A múlt héten ugyan elkerülték egymást a felek, bár ez nem történt volna meg, ha a Sopron ellen nyernek a kupa nyolcaddöntőjében. Így aztán Székely Norbertnek bőven volt lehetősége felkészülni a lilák játékából.

– Az elmúlt években azt lehetett látni, hogy elsősorban a védekezéssel alapozzák meg azt a fajta struktúrát, amelyet játszanak. Támadásban szeretnek hosszan játszani, szeretik azt, ha a labdát mindenki érinti a támadásban, és csak azt követően játszanak igazán kosárra. Ez azonban nem zárja ki azt, hogy a szerzett labdákból ne indítsanak gyorsan. Szakmai szempontból mindenképpen egy nagyon karakteres csapatnak minősülnek – tudtuk meg a szakvezetőtől.

Persze ezen az információk birtokában sem lesz egyszerű, és legalább olyan teljesítményre lesz szüksége a Fehérvárnak, mint legutóbb a Paks elleni győztes hazai találkozón. – Arra számítok, hogy jól játszunk, bár mi még messze nem vagyunk annyira karakteres csapat, de nagyon remélem, hogy arrafelé haladunk, hogy azzá válunk. – jegyezte meg. Abban feltétlenül igaza volt a vezetőedzőnek, hogy kizárólag azzal lehet kihúzni a méregfogát az Ivkovics-csapatnak, ha a csapat a saját ritmusát próbálja érvényesíteni, mivel a két gárda teljesen más ritmusban kosárlabdázik. Azt azért tudni kell, hogy a KTE sokkal kontroláltabb játékot játszik a támadásaiban, míg az Alba a rohanósabb, futósabb játékra van beállítva. – Remélem, hogy ez fog érvényesülni, hogyha száz akció környékén tudunk játszani, akkor képesek lehetünk nyerni. Amennyiben hatvan-nyolcvan akció lesz, az valószínűleg a Kecskemét fog nyerni – mondta zárásul Székely Norbert.

Emlékeztetőül a két csapat előző, Kecskeméten lejátszott összecsapásán a vendéglátók 83-74-re győztek, és ezen a meccsen is az egész szezonban kiválóan játszó, és Csorvási Milán 11 pontot dobott. Természetesen nagy várakozással tekint a mérkőzés elé az Alba válogatottja, aki mint sokan tudják, a Hírős-város szülöttje, és ott kezdte pályafutását.

– Külön presztízzsel bír számomra mindig, ha a Kecskemét ellen játszom, ám mindenképpen nyernünk kell, hogy tovább erősítsük a pozíciónkat a középszakasz előtt. A KTE a kupaezüsttel is bizonyította, hogy erős csapat, kemény ellenfél. Szoros meccsre számítok, ahol főként a védekezésre kell koncentrálnunk, megállítva ezzel a lefutásaikat. Remélem sikerül korán eldöntenünk, és simán nyerünk.  Augustus Gilchrist sérülése miatt nagyobb teher hárul a centerre.

– Igyekszem minél kevesebb faultot begyűjteni, nem lehet taktikai faultokat ütni, mert tisztában vagyok azzal, hogy egyedül vagyok a posztomon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!