Kosárlabda

2015.03.04. 19:40

Az Alba Fehérvár Nyíregyházán kapott ki, így folytatódott a rossz széria

Nyíregyháza - A férfi NB I-es kosárlabda-bajnokság alapszakaszának utolsó előtti fordulójában kikapott a TLI-Alba Fehérvár együttese a Nyíregyháza otthonában.

Bobory Balázs

Marso-NYKK - TLI-Alba Fehérvár 80-76 (22-23, 17-19, 18-16, 23-18)

Bujtosi Szabadidő Csarnok, Vezette: Pálla, Minár, Kulcsár

NYKK: Szavics 6, TAYLOR 27/3, Vaszojevics 7, Nagy K. 14/9, Kolarics 10. Csere: Helmeczi 2, RADENKOVICS 14, Lajsz, Molnár M. Vezetőedző: Sitku Ernő.

Alba Fehérvár: MITCHELL 24/12, Tóth P. 6/6, Supola -, KALVE 23/6, Csorvási M. 8. Csere: Juhos 8, Simon B. 7/3, Kovács Ád. Vezetőedző: Székely Norbert.

Ahogy az várható volt, az Alba mestere, Székely Norbert nem számíthatott a Kecskemét ellen vállsérülést szenvedő pontgyárosára, Lasan Kromahra, így Augustus Gilchrist után újabb légiós esett ki a rotációból.

Ellenben a Nyíregyháza gyorsan megtalálta a hosszú ideje maródi center, Nejmir Hujdurovic utódját, a szerb Miroszlav Radenkovics be is mutatkozott a fehérváriak elleni mérkőzésen.

Tóth Péter hat pontig jutott a Nyíregyháza elleni mérkőzésen
Fotó: Molnár Artúr

A fehérváriak első két kosarát Ernest Kalve és Ashton Mitchell szerezte. Ez akár jelképe is lehetett a későbbi történéseknek, mert az Alba két játékra alkalmas légiósához senkinek nem sikerült igazán felnőnie a magyar magból, talán ezért volt végig szoros az összecsapás.

Az első negyedben egy darabig felváltva estek a kosarak, aztán a 7. percre a Nyíregyháza hat ponttal elhúzott, ezt tudta ledolgozni a Fehérvár az első szünetig, sőt a vendégek minimális előny tudatában fújhattak egyet.

A második és a harmadik negyedben szinte végig az albások hátát nézték a hazaiak, de mindvégig szűk maradt az előnye az Albának, nem tudtak meglépni a látogatók, és a látótávolságon belüli üldözött vad szerepét játszották. Mitchell és Kalve továbbra is remekelt, ők lehettek volna a letéteményesei az idegenbeli győzelemnek.

Végül nem lettek, hiszen hiába kezdte egypontos előnnyel az utolsó tíz percet az Alba, a Nyíregyháza a 34. percben átvette a vezetést, és onnantól mindvégig képes volt megtartani a minimális távolságot a vendégekkel szemben. A véghajrában a hazai Taylor és a fehérvári Mitchell kérdezz-felelekét láthatták a drukkerek, a két amerikai játékos igazi pontpárbajt vívott a parketten, végül a Nyíregyháza örülhetett, hiszen négypontos sikert aratott az Alba felett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!