Kosárlabda

2014.08.28. 09:17

Október 8-án Fehérváron léphet pályára a Real Madrid kosárlabdacsapata

Újabb fejezettel bővülhet a több évtizedes sportkapcsolat, hiszen a szervezők tájékoztatása szerint előrehaladott tárgyalásokat folytatnak annak érdekében, hogy a Real Madrid felnőtt kosárlabda csapata október 8-án Székesfehérváron játsszon bemutató mérkőzést az Alba Fehérvárral. A város önkormányzata is mindent megtesz a Székesfehérvár sportéletében fontos mérkőzés létrejöttéért.

Matók János

Dr. Cser-Palkovics András polgármester hivatalos facebook oldalán tette közzé elsőként a Real Madrid felnőtt kosárlabda csapatával kapcsolatos hírt. 

Mint írja: „Sok sportot szerető fehérvári tudja, hogy milyen szoros a kapcsolat a Real Madrid és Székesfehérvár között. A 84-85-ös UEFA menetelés óta fennálló kapcsolatot a minden évben megrendezett Szent István utánpótlás kosárlabdatorna viszi tovább, ahol tavaly a Real utánpótlás csapata játszott. A szervezők örömmel tájékoztattak arról, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak annak érdekében, hogy október 8-án a Real Madrid Baloncesto felnőtt kosárlabda csapata Székesfehérváron játsszon bemutató mérkőzést az Alba Fehérvárral.”

Székesfehérvár Önkormányzata is minden segítséget megad a fontos és nagy városmarketing értékkel bíró sportesemény szervezőinek. Pénteki ülésén a képviselőtestület tárgyal majd arról, hogy 20 millió forintos garanciát vállal a város, amely nem kerül ténylegesen felhasználásra, hiszen mind a jegyár-bevétel, mind a szponzori támogatások csökkentik majd ezt az összeget, az Önkormányzatnak így végül csak a fennmaradó részt kell biztosítania. A garanciavállalás azonban fontos a megállapodás létrejöttéhez, hiszen a házigazda város elkötelezettségét jelenti a Real Madrid kosárlabda csapata felé.  

„Mondanom sem kell azt, hogy ez milyen városmarketing értékkel bírna. További részletekről a szervezők a tárgyalások után és a szerződés aláírásakor adnak bővebb tájékoztatást.” – zárta a bejegyzést közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!