Kosárlabda

2015.07.12. 21:28

A magyar U20-as kosárlabda-válogatott hosszabbítást követően győzte le Szlovákiát, és lépett tovább a felsőházba

Székesfehérvár - Komoly téttel bíró összecsapás várt a mieinkre vasárnap este az U20-as, B-csoportos kosárlabda Eb-n. A felsőházi küzdelmekhez le kellett győzni Szlovákiát. Hosszabbításban sikerült is.

Horog László

Vasárnap egy helyszínen, a Vodafone Sportcentrumban folytatódtak a küzdelmek a B-csoportos, U20-as, kosárlabda Európa-bajnokságon.

Az első meccsen Luxemburg a végén felőrölte és végül magabiztosan 72-57-re verte Portugáliát, majd Albánia még fölényesebben,
77-53-re győzte le Moldovát.

A magyar együttes 18 órakor lépett pályára a szlovákok ellen, a tét a csoport második helye, azaz a továbbjutást volt. Az már korábban eldőlt, hogy a nagyon erős és magabiztos svédek elsőként lépnek tovább az ötösből, mögöttük a második továbbjutó a felsőházban, azaz a nyolc között folytathatja, tehát akár éremért is harcolhat az Eb további szakaszában.

Perl kétpontos kosarával vezettünk, aztán kisvártatva 5-2-re már a szlovákoknál volt az előny, Váradi pontjaival zárkóztak a mieink, azután megint az északi szomszédnál volt az előny. Kővágó-Laska szorgalmasan szedte a lepattanókat, Perl pedig a pontokat gyűjtötte, az első negyed után 19-14-re vezettek a magyarok, majd Filipovity nagyon fontos palánk alatti pontjaival tovább növelték az előnyt (27-19), a szlovákok mestere, Milan Cernicky azonnal időt kért, hogy ne húzzon el még jobban a házigazda. Váradi pontjaival aztán
32-19-re mégis elléptünk, a folytatásban is őrizték a mieink a 10-12 pontos előnyt, ám a félidő előtt egy nagyszerű hajrával 36-31-re zárkóztak a szlovákok. Nem csoda, hogy Pór Péter az időkérésben látta a megoldást.

A félidőben 42-36-ra vezettek fiataljaink, majd ezt a differenciát tartották a későbbiekben, Perl fontos kosarasaival. Rozanek tripláival tapadtak a szlovákok, sőt, egyenlítettek is, 49-49.

Ezután ismét a magyarok domináltak Perl vezérletével, de Rozanek sem tétlenkedett, 58-54-es hazai előnynél a szlovákok kértek időt. A harmadik negyed utolsó pillanataiban aztán a vezetést is átvették. Fej-fej mellett haladtak a továbbiakban az együttesek, majd a szlovákok a végjátékban átvették az irányítást, a derbit az űrkosárlabdát játszó, 42 pontos Perlnek köszönhetően a magyarok az utolsó másodpercben mentették döntetlenre, 80-80.

Következett a ráadás, amit fiataljaink uraltak, végül izgalmas mérkőzésen nyertek 101-85-re.

Magyarország-Szlovákia 101-85 (19-14, 23-22, 18-25, 20-19, 21-5)

Hétfőn a mieink nem lépnek pályára, kedden szünnap következik az Európa-bajnokságon, a magyar gárda szerdán folytatja a küzdelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!